El Consell Comarcal acull la presentació de l'enciclopèdia Qui és Qui al Baix 2023-2027

Les presidentes de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, i del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Eva Martínez, destaquen que aquest territori “és un exemple de consens i de concertació".

L'obra identifica i ofereix opinions dels protagonistes del poder institucional, judicial, policial, partits polítics, sanitat, educació, món mediàtic, econòmic, religiós, laboral, associatiu, cultural i esportiu de la comarca del Baix Llobregat i l'Hospitalet.

Ja es pot accedir de forma gratuïta al vademècum Qui és Qui al Baix 2023-2027 per conèixer d'una ullada qualsevol aspecte de la vida i els serveis del territori metropolità al sud de Barcelona: la comarca del Baix Llobregat i l'Hospitalet. L'obra de la capçalera Next Llobregat es pot consultar en línia a través del web www.quiesquialbaix.com, o descarregar-ne el PDF de l'edició impresa, que té gairebé 500 pàgines.

A l'auditori del Consell Comarcal del Baix Llobregat s'ha presentat aquest dilluns la publicació multiplataforma en un acte al qual han assistit un centenar de persones del món institucional i polític, l'empresa i el sindicalisme i la cultura i l'esport, entre les quals destaquen la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret; la presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat i alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez; el president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde d'Esparreguera, Eduard Rivas; el delegat especial del Govern d'Espanya al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro; les alcaldesses de Sant Feliu, Lourdes Borrell; de Gavà, Gemma Badia; de Collbató, Gemma Rodríguez i els alcaldes d’Abrera, Jesús Naharro; de Sant Andreu de la Barca, Marc Giribet; de Cervelló, José Ignacio Aparicio; de Torrelles, Joan Juncà; la diputada al Parlament, Rocío García; el diputat provincial Josep-Ramon Mut, president delegat de l'Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública, el president de PIMEC, Joan Soler, el secretari general comarcal de CCOO, Josep María Romero i les presidentes dels Centres d'Estudis del Baix Llobregat, Genoveva Català, i de l'Hospitalet, Carme Rimbau, entre d'altres.

Quatre dels autors de l'obra col·lectiva i multiplataforma van explicar els continguts dels diferents capítols abans que clausuressin l'acte les presidentes de la Diputació de Barcelona i del Consell Comarcal del Baix Llobregat i es donés pas a un còctel on es va brindar per un mandat "ple d'encerts fins a 2027". Tant Lluïsa Moret com Eva Martínez van coincidir en destacar en els seus discursos que el Baix Llobregat "és un exemple de consens i de concertació, en el que administracions, agents socials i econòmics i grups polítics, tots els actors de la comarca sumem esforços per afrontar els nous reptes i treballem plegats en benefici de la ciutadania".

Després de la renovació a les administracions locals de primer nivell (ajuntaments) i de segon nivell (Diputació de Barcelona, ​​Àrea Metropolitana de Barcelona i Consell Comarcal del Baix Llobregat), l'agència de continguts periodístics BCN Content Factory edita cada quatre anys una obra que, a més dels 540 càrrecs electes que integren aquestes institucions, identifica i ofereix opinions dels protagonistes del poder judicial, policial, partits polítics, sanitat, educació, món mediàtic, econòmic, religiós, laboral, associatiu, cultural i esportiu del Baix Llobregat i l'Hospitalet, una comarca on viuen 1,1 milions de catalans, més població que a tota la comunitat autònoma extremenya.

L'enciclopèdia multiplataforma és una obra col·lectiva dels especialistes i periodistes sèniors i júniors Patti Elias, Jesús A. Vila, Esther Hachuel, Carles Fanlo, Ana Basanta, Lorena Martín, Glòria Escrig Ortiz i Joan Carles Valero. Els seus autors ofereixen una panoràmica de 360 ​​graus amb explicacions sobre qui són les persones i les entitats que més influeixen en la seva vida quotidiana. A més de posar cara als qui lideren tots els sectors de l'activitat, tant institucional com associatiu, empresarial i d'organismes que treballen en els diferents àmbits del territori Llobregat, també recullen les seves idees sobre el present i el futur a l'horitzó del 2027, quatre anys que seran determinants.

En paraules del periodista i editor Joan Carles Valero, "es tracta d'una obra comarcal de periodisme de dades i servei consolidada en anteriors edicions com una eina de consulta útil que contribueix a formar una ciutadania més crítica i conscient dels seus drets i deures en un entorn cada vegada més complex i veloç”. El promotor afegeix "haver emprès aquesta aposta multiplataforma més enllà de limitar-se a editar un llibre, per garantir una audiència més gran de la mà de La Vanguardia, que dona suport, i el compliment rigorós de l'esperit de servei públic que és el nord i guia del periodisme". No en va, el lema de BCN Content Factory és: Enjoynalism!

Des del web quiesquialbaix.com es poden consultar tots els capítols i informacions, així com els reportatges i opinions del llibre de forma gratuïta. Els lectors també es poden descarregar gratuïtament el mateix contingut del llibre i de la web en format PDF, maquetat i il·lustrat a tot color. Qui vulgui obtenir el llibre imprès i enquadernat, pot escriure a coordinacion@bcncontentfactory.com i us el faran arribar previ pagament de 20 euros.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte