El Consell Comarcal acull una jornada sobre incendis forestals en urbanitzacions i edificacions aïllades

El dimarts 28 de maig, la seu del Consell Comarcal ha acollit la jornada "Autoprotecció en cas d’incendi forestal en urbanitzacions i edificacions aïllades", organitzada pel Departament d'Interior, Bombers, Agents Rurals, el SEM, Mossos d'Esquadra, Protecció Civil, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

La presidenta del Consell Comarcal, Eva Martínez, va donar la benvinguda a la sessió posant en valor la importància d’aquestes trobades en un context en què els incendis forestals són més freqüents i intensos a causa del canvi climàtic, que fa que els estius siguin més secs i càlids.

El cap de la Regió d'Emergències Metropolitana Sud, Joan Rovira, va iniciar la jornada parlant sobre les evacuacions i els confinaments, i posant en relleu la necessitat sumar esforços i treballar en equip per millorar la seguretat de totes les persones que viuen en urbanitzacions i residències aïllades.

A continuació, el responsable dels Agents Rurals a la Catalunya Central, Jaume Torralba, va parlar de les franges de protecció com a mesures preventives. Per la seva banda, el responsable del Servei Territorial de Protecció Civil de Barcelona, Joan Ramon Cabello, va centrar la seva presentació a explicar el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT), així com en la informació i les alertes que es donen a la població des de Protecció Civil, per assegurar l’autoprotecció i mitigar les possibles conseqüències.

Per part del cos de Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Metropolitana Sud, el cap de Torn Operatiu, Jordi Rodon, va parlar dels grups d’actuació en què s'organitzen segons temàtica i funcions per garantir la seguretat ciutadana i assegurar que la resta de grups puguin desenvolupar les seves encomanes sense impediments.

Per finalitzar, el cap Territorial de l'Àrea Metropolitana Sud del SEM, va informar sobre les intervencions del Servei d’Emergències Mèdiques en incendis forestals.

La jornada va cloure amb una sessió de precs i preguntes, on les persones assistents van tenir l’oportunitat d’interactuar amb els ponents, aclarir dubtes i compartir inquietuds.

Podeu recuperar les presentacions de la jornada en els següents enllaços:

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte