El Consell Comarcal adjudica 9.409 ajuts de menjador escolar

El Consell Comarcal del Baix Llobregat ha adjudicat 9.409 ajuts de menjador escolar que s'adrecen a l'alumnat amb necessitats socioeconòmiques de segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria de centres sufragats amb fons públics, i suposa un increment de prop de 1.000 beques respecte l'inici del curs passat. Els ajuts aprovats cobriran el 50% o el 100% del cost del menjador escolar i han tingut un cost de 5.717.160, 50 euros.

 

Enguany s'ha rebut un total de 13.608 sol·licituds. L'alta demanda, que va coincidir amb l'inici de la crisi econòmica, es manté després d'una dècada atès que en els darrers anys s'han produït dos factors principals: la precarietat laboral i l'alt preu de l'habitatge. Cal destacar que un 49% del total de la demanda d'ajuts està en seguiment i/o en intervenció dels serveis socials municipals. Per tant, a les families que presenten alguna desestructuració familiar i/o social es sumen aquelles, que tot i que treballin, disposen d'uns ingressos baixos per fer front a les despeses bàsiques, i en conseqüència estan en risc de patir algun tipus de pobresa.

 

És important assenyalar que el menjador és un espai educatiu i integrador que ha de garantir la igualtat d'oportunitats a l'escola. Es necessari continuar treballant i reclamant a la Generalitat una millora dels llindars econòmics per accedir a un ajut, i en especial millorar la situació dels ajuts de les families monomarentals. Aquestes representen un 13% del total de les sol·licituds i són una mostra de la feminització de la pobresa.  La desigualtat salarial no es neutral des d'un punt de vista de gènere: les dones reben menys salari que els homes, ocupen menys llocs de directius i tenen mes dificultat per accedir al mercat de treball. 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte