El Consell Comarcal aprova un manifest amb motiu de l’1 d’octubre, Dia Internacional de les Persones Grans

Amb motiu de l’1 d’octubre, Dia Internacional de les Persones Grans, el Consell Comarcal ha aprovat un manifest, elaborat pel Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat, amb l’objectiu que pugui ser llegit als diferents actes commemoratius que s’organitzen arreu de la comarca.

Enguany el lema escollit per l’ONU per commemorar aquest dia és “La resiliència i les contribucions de les dones grans”, destacant la capacitat de les dones grans d’afrontar amb èxit situacions desfavorables, adaptar-se i recuperar-se.

La majoria de les persones grans a tot el món són dones, que contribueixen significativament a la vida política, civil, econòmica, social i cultural, però les seves aportacions i experiències continuen sent invisibles i desateses, limitades per les discriminacions de gènere que pateixen al llarg de tota la seva vida. La suma de les desigualtats per raó d’edat i per raó de gènere, agreugen aquestes desigualtats, per aquest motiu aquest 1 d’octubre es vol reivindicar les dones grans, la seva resiliència i fortalesa i la seva contribució a la societat.

Des del Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat manifesten fer seus els objectius de Nacions Unides per a aquest 2022:

1.      Destacar la resiliència de les dones grans enfront de les desigualtats ambientals, socials, econòmiques i de per vida.

2.      Sensibilitzar sobre la importància de disposar de dades desagregades per sexe i edat.

3.      Fer una crida perquè s’inclogui les dones grans al centre de totes les polítiques, assegurant la igualtat de gènere.

4.      Estudiar la funció de les polítiques i els marcs jurídics per garantir la privacitat i la seguretat de les persones grans en el món digital.

5.      Posar en relleu la necessitat d’un instrument jurídicament vinculant sobre els drets de les persones grans i d’un enfocament intersectorial de drets humans centrat en la persona per una societat per a totes les edats. Des del Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat estan reclamant des de l’any 2016, l’aprovació d’una Llei de Gent Gran a Catalunya.

Des del Consell Consultiu de la Gent Gran destaquen que les persones grans volen continuar decidint sobre les seves vides i ser escoltades. Volen que es preservin i prioritzin els seus drets, seguretat i benestar i també que es reconegui i posi en valor la seva contribució a la societat.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte