El Consell Comarcal considera insuficients les inversions d'Endesa al Baix Llobregat

La presidenta del Consell Comarcal, Eva Martínez, sol·licita a Endesa inversions proporcionals a la població i consum de la comarca.

Arran de les darreres notícies publicades en diversos mitjans de comunicació, sobre la previsió d'Endesa d'invertir 694 milions d'euros a tot Catalunya en les infraestructures de distribució elèctrica per al període 2021-2023, i més concretament, una inversió de 50,5 milions d'euros a la comarca del Baix Llobregat, el que representa el 7,28% de tota la inversió al conjunt de Catalunya, la presidenta del Consell Comarcal, Eva Martínez Morales, ha enviat una carta al director de la Divisió de Catalunya Oest d'Endesa, Carlos Lafoz Naval, sol·licitant unes inversions en infraestructures al Baix Llobregat d'acord amb la facturació d'Endesa en el territori.

La població del Baix Llobregat, segons les dades de l'IDESCAT, és un 10,76% de la població de Catalunya i segons dades de l'ICAEN 2018 resulta que el consum energètic de la comarca és el 10,41% del consum de Catalunya i el 15,97% del consum energètic de la província de Barcelona, no obstant això, el percentatge de la inversió prevista per Endesa en la comarca, respecte del total de Catalunya, és notablement inferior al que li correspondria en funció de la seva població i del seu consum energètic.

Des del Consell Comarcal es recorda que abans que arribés la Covid-19, la tempesta Glòria va provocar multitud d'incidències en el subministrament elèctric de la comarca, i un cop més, una situació meteorològica extrema, va suposar una afectació general del sistema de distribució elèctrica, i per tant del servei a la ciutadania, institucions i empreses. Calen solucions perquè les situacions meteorològiques extremes o complicades no suposin col·lapses del sistema.

Així mateix, es demana a Endesa un detall d'on es realitzarà la millora de la xarxa i quines són les actuacions concretes que es tenen previstes.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte