El Consell Comarcal engega el servei “Connecta't”

El Consell Comarcal del Baix Llobregat juntament amb la cooperativa Eduvic, posen en marxa des d’aquest dijous 22 de desembre, el Servei d'Orientació i Acompanyament Emocional i Relacional per Joves “Connecta't”, que estarà disponible fins al mes de juny de 2023.

Aquest servei vol oferir un espai de trobada, suport, orientació i acompanyament terapèutic per millorar el benestar integral dels i les joves dels 15 als 25 anys del territori des d'una perspectiva preventiva.

Aquesta acció s’emmarca dins del Programa de Benestar Emocional del Baix Llobregat, un programa desenvolupat pel Consell Comarcal amb el finançament de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya i que comptarà amb tot un seguit d’accions per afavorir el benestar i la salut emocional a la nostra comarca.

L’objectiu de “Connecta’t” és prevenir i pal·liar les situacions de crisis emocional i relacional des d'un enfocament sistèmic, relacional i integral. Es prestarà en modalitat en línia mitjançant professionals terapeutes d’Eduvic, i pretén:

  • Donar suport especialitzat quan hi ha una dificultat o problemàtica específica, relacional o emocional, amb intervenció terapèutica en l'àmbit individual (situacions de desorientació acadèmica, formativa i laboral, situació de crisi familiar i de relació amb els iguals, així com altres aspectes que puguin estar afectant el benestar emocional propi com problemes d'addició, alimentaris, d'autoestima, etcètera, deguts a qualsevol circumstància).
  • Orientar, acompanyar i connectar amb la xarxa de serveis i recursos del territori per rebre orientació adequada a les necessitats de cada jove. És un servei que complementa els serveis socials.
  • Contribuir a apoderar a la persona com a actor del seu propi procés de transformació, afavorint que prenguin consciència de les seves capacitats i dels seus recursos emocionals, educatius i relacionals per promoure l’autocura i la comprensió de les seves necessitats, així com si escau promoure l’acompanyament del sistema familiar.
  • Promoure esquemes de coordinació i corresponsabilització entre els serveis de la comunitat per crear sinergies i complicitats que incideixin en la inclusió i la participació dels joves en la vida comunitària del seu barri o població, en el foment d’un espai de debat i intercanvi per a joves.

Es podrà accedir al servei per dues vies:

  • Per iniciativa pròpia, on els i les joves demanen ser atesos a través d’un missatge de WhatsApp al 634 359 784 o un correu electrònic a connectat.baixllobregat@eduvic.coop
  • Per sol·licitud d'atenció per part d'un/a professional dels serveis locals dels 10 municipis del Baix Llobregat que participen d’aquest servei: Abrera, Begues, Castellví de Rosanes, Collbató, Corbera de Llobregat, Pallejà, la Palma de Cervelló, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte