El Consell Comarcal ha impulsat més d'una vintena d'accions per fer front a la Covid 19

Davant la greu situació ocasionada per la Covid 19, i la repercussió econòmica i social que aquesta ha tingut en la nostra comarca, el Consell Comarcal ha impulsat més d'una vintena d'accions adreçades a coordinar recursos i establir col·laboracions per ajudar a sobre portar aquesta situació al conjunt de la població.

Des que l'Organització Mundial de la Salut declarés la pandèmia provocada per la COVID 19, l'11 de març, els esdeveniments que han afectat al conjunt de la ciutadania de l'Estat, de Catalunya, de la nostra comarca i de tot el món, des d'una òptica social, econòmica i emocional, s'han anat desenvolupant amb una gran rapidesa.

El 14 de març el govern de l'Estat declarava l'estat d'alarma i dictava tot un seguit de normativa per fer front a la crisi ocasionada per la Covid 19. També la Generalitat a través de diversos decrets i altres disposicions va anar prenent altres mesures de caràcter social, econòmic i sanitari.

Aquesta situació desconeguda, imprevisible i extremadament greu i complexa, ha estat seguida i analitzada des del Consell Comarcal dia a dia, que ha treballat en reforçar les mesures existents, així com les actuacions i coordinació entre els ajuntaments del Baix Llobregat, assessorant, gestionant o interpel·lant i traslladant les seves demandes a les administracions competents.

Pel que fa a l'àmbit socioeconòmic, les accions més destacables han estat, la constitució, en el marc del Consell Econòmic i Social (CES), del Comitè Comarcal de reforç de mesures i impuls socioeconòmic davant l'emergència de la Covid 19 al Baix Llobregat, per crear consensos de forma immediata i reforçar el desenvolupament econòmic, articulant com a primera acció la Guia de mesures d'acord amb la proposta dels agents socials per a la reactivació social i econòmica, un instrument fruit del diàleg social, que neix amb l'objectiu de mitigar els impactes de l'escenari de crisi múltiple que hi ha actualment i acompanyar a persones i empreses en la sortida d'aquesta.

En aquest sentit, s'està treballant també en l'articulació del Pacte del Baix Llobregat per un nou impuls econòmic i social, un conjunt de línies estratègiques amb visió comarcal que vol servir de paraigua per als respectius pactes municipals i marcar un plantejament transversal i de cooperació entre administracions així com col·laboracions publicoprivades.

A través de l'Observatori Comarcal del Baix Llobregat, es porta a terme un seguiment directe dels ERTOs del territori i de l'impacte en persones autònomes, empreses i lloc de treball, labor imprescindible per a obtenir una diagnosi completa de la situació i poder dissenyar polítiques públiques efectives i adaptades a la realitat.

S'han mantingut reunions amb representants de la Generalitat, de la Diputació i de l'AMB, així com dels ajuntaments de la comarca, per tal d'assentar les bases d'un nou model de concertació territorial que permeti respondre a l'escenari de crisi.

S'ha creat un espai web sobre la Covid 19, amb informació actualitzada sobre l'emergència sanitària; un espai que vol ser útil, directe i eficaç en donar a conèixer tota la informació necessària al respecte.

A través dels seus organismes i departaments, el Consell Comarcal desplega una campanya de difusió i comunicació d'aquests materials, amb especial èmfasi als sectors que han rebut un major impacte i que es consideren claus per a la reactivació econòmica futura, com són el turisme, el petit comerç de proximitat i la restauració. Així mateix, des del Consorci de Turisme es treballa en una futura reorientació de l'estratègia de promoció del Turisme.

Pel que fa a l'àmbit social, cal destacar que s'ha demanat al Conseller d'Educació de la Generalitat que les targetes moneder de beques menjador es recarreguin durant els mesos d'estiu, en període no lectiu.

S'han mantingut reunions periòdiques amb les regidories de Serveis Socials dels municipis de la comarca per coordinar actuacions conjuntes.

Respecte de l'àmbit sanitari, s'ha creat la mesa d'emergència sanitària del sector nord de la comarca, en la que ha participat personal responsable del CAT Salut del sector sanitari.

També s'han concertat reunions de les alcaldies dels diferents sectors sanitaris de la comarca amb el gerent de l'àmbit metropolità sud i les corresponents direccions executives, per tractar la situació sanitària actual i les fases de desconfinament.

Hem coordinat la recollida i entrega d'EPIs dels municipis de menys de 6 mil habitants.

Altres accions que cal destacar són el seguiment de les actuacions i activitats del Parc Agrari del Baix Llobregat, com la reunió amb la consellera d'Agricultura per reclamar un pla d'infraestructures i modernització pel Parc Agrari, la participació en la Comissió Tècnica de desconfinament de les administracions locals de Catalunya, l'aprovació de la Declaració Institucional el 5 de maig, del dia commemoratiu de l'Holocaust.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte