El Consell Comarcal ha iniciat els treballs tècnics per definir la iniciativa RIS3 a la comarca

En la nova estratègia europea, coneguda com a  “Europa 2020”, la Comissió fixa com un dels elements claus el d’avançar cap a un creixement econòmic més intel•ligent, sostenible i integrador. Segons aquesta estratègia és a través del coneixement i de la innovació com s’avançarà i s’assegurarà un creixement econòmic en els termes esmentats. 

En aquesta línia, la Unió Europea ha demanat a tots els governs regionals, entre ells el de Catalunya, que per accedir als nous fons europeus per al període 2014-2020, han d’elaborar la seva estratègia regional d’innovació per a l’especialització intel•ligent (Regional Innovation Strategies for Smart Specialization, RIS3). En aquest sentit el Govern de Catalunya va elaborar el RIS3 CAT on definia el marc estratègic a partir del qual el Govern desenvoluparà les actuacions i els programes concrets per al sexenni que va del 2014 al 2020.

És en aquest context, que el Consell Comarcal del Baix Llobregat, conjuntament amb els ajuntaments de la comarca, ha iniciat els treballs tècnics per definir una iniciativa RIS3 per al Baix Llobregat emmarcada dins de la RIS3 CAT.

El RIS3 Baix Llobregat té com a objectius generals:

-    Possibilitar el creixement econòmic i la creació de llocs de treball.
-    Situar el Baix Llobregat com un dels territoris més dinàmics i innovadors d’Europa, referent internacional.
-    Crear un autèntic ecosistema innovador a partir dels actius actuals.
-    Enviar un missatge i un contingut potent al territori. Mobilitzar persones i organitzacions, il•lusionar persones.

Per a la definició del RIS3 del Baix Llobregat a més del mateix Consell Comarcal i els ajuntaments de la comarca, també estan participant centres de coneixement com la Universitat Politècnica de Catalunya o l’escola de negocis EADA, empreses, i entitats del tercer sector. En el RIS3 del Baix Llobregat s’ha tingut molt en compte la importància i la necessitat de col•laboració i implicació dels diferents agents públics i privats de la comarca per a definir un pla estratègic d'enorme importància per al territori.

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte