El Consell Comarcal nova Entitat de Registre del certificat digital idCAT

El Consell Comarcal emet des de fa 8 anys, els certificats digitals per al personal de les administracions públiques i ens públics de tota la comarca.

Com a referent de certificació digital vol fer un pas més cap a la ciutadania amb la prestació de més serveis d'administració electrònica. És per això, que el pròxim dilluns dia 9 de maig, el Consell Comarcal del Baix Llobregat es constituirà com a Entitat de Registre del certificat digital idCAT.

 

Aquest servei de l'Entitat de Registre estarà obert al públic inicialment dos dies a la setmana, dimarts i dijous, en horari de 12:00 a 14:00 hores

 

Què és, i per a què serveix, el certificat idCAT?

L'idCAT és un identificador digital que garanteix la identitat de les persones a Internet i que permet operar amb diferents administracions. A més, assegura la integritat de les dades que les persones interessades vulguin enviar, així com la seva confidencialitat.

També permet fer altres operacions, com ara signar correus, documents electrònics i formularis web. Sense la signatura electrònica els tràmits telemàtics no tenen validesa, ja que la xarxa electrònica no ofereix el nivell de seguretat necessari per garantir les dades dels ciutadans i ciutadanes.

 

Com el puc obtenir?

Hi ha dues maneres d’obtenir l’idCAT:

1. A través del web www.idcat.cat, des del punt 1. “Sol·licitud del certificat”. En aquesta pàgina es pot trobar un formulari que us permetrà introduir les dades necessàries per obtenir la identitat digital: nom, cognoms, document acreditatiu d’identitat, adreça electrònica, etc. Un cop introduïdes les dades, s’emmagatzema la petició per tal que pugui ser validada per qualsevol de les entitats de registre idCAT.

2. Presentant-se directament a qualsevol de les entitats de registre idCAT, com esdevindrà la setmana vinent aquest Consell Comarcal.

Per a més informació podeu adreçar-vos a l'Àrea de Gestió d'Organització i Innovació a través del correu orgainnova@elbaixllobregat.cat o a l'enllaç web http://www.idcat.cat

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte