El Consell Comarcal organitza una reunió amb els municipis de més de 20.000 habitants de la comarca sobre el Sensellarisme

El dilluns 30 de maig, des de la conselleria comarcal d’Acció Social, i amb la col·laboració dels ajuntaments del Prat del Llobregat i de Sant Joan Despí, es va organitzar una reunió per tractar el fenomen del Sensellarisme.

Aquesta trobada es va realitzar en format virtual i estaven convidats a participar-hi els municipis de més de 20.000 habitants del Baix Llobregat. La sessió, en la que van participar 27 representants de 14 municipis de la comarca, estava dirigida a responsables polítics i tècnics de l'àmbit de Serveis Socials.

La iniciativa d’aquesta convocatòria parteix de l’Ajuntament del Prat del Llobregat, que forma part del projecte pilot contra el Sensellarisme que impulsa la Generalitat de Catalunya i que amb el suport del Consell Comarcal, volien plantejar l’abordatge de manera mancomunada de l’exclusió residencial i l’atenció a les persones sense llar al Baix Llobregat.

El pròxim 7 de juny, hi ha convocada la Taula de Serveis Socials del Baix Llobregat i el Sensellarisme serà un dels punts de l’ordre del dia. Per tal de poder debatre amb més profunditat i exactitud sobre el tema en aquesta data, es va decidir convocar aquesta reunió per avançar en una proposta de treball conjunt donades les possibilitats de rebre un finançament via fons metropolitans per abordar aquesta problemàtica social a escala comarcal.

L’objectiu d’aquesta trobada era plantejar oportunitats de col·laboració entre municipis i la necessitat de promoure serveis i espais de treball conjunt entre el territori vers l’exclusió residencial severa.

El conseller d’Acció Social, José Antonio Monteagudo, va obrir la sessió i va donar la benvinguda a totes les persones participants fent èmfasis en la importància de dotar d’una visió comarcal en l’abordatge de les problemàtiques socials i assenyalant l’exclusió residencial com un dels principals reptes a combatre per garantir la igualtat d’oportunitats.

Les companyes del Prat del Llobregat i Sant Joan Despí, van fer una presentació on van introduir la temàtica i les noves polítiques públiques per fer-li front. Es van exposar les principals dades del fenomen a la comarca i els diferents programes i actuacions existents per combatre-la.

Després es va obrir un torn obert de paraula, en què les companyes i companys dels diferents municipis de la comarca, van poder donar la seva opinió al respecte, fent pal·les la necessitat existent vers l’abordatge mancomunat d’aquesta problemàtica i la voluntat de col·laboració.

Es va acordar la constitució d’un grup motor que s’encarregarà de liderar i dinamitzar aquest treball conjunt, per tal d’explorar possibles vies de col·laboració entre els diferents ajuntaments interessats i es va instar a seguir treballant la temàtica en la Taula de Serveis Socials del Baix Llobregat del pròxim 7 de juny.

L’exclusió residencial és un repte que afecta especialment als municipis metropolitans mitjans i grans, però també als municipis més petits, i cal que des de la comarca es comencin a donar respostes col·lectives i mancomunades a un fenomen creixent que suposa una flagrant vulneració dels drets més fonamentals de les ciutadanes i ciutadans que ho pateixen.

Des del Consell Comarcal seguirem treballant per impulsar aquests espais de diàleg i treball entre els municipis i per poder garantir la igualtat d’oportunitats per totes les ciutadanes i ciutadans del Baix Llobregat. Sens dubte, fer front a l’exclusió residencial severa és un dels reptes més importants que tenim al davant per tal de garantir la justícia social a la comarca.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte