El Consell Comarcal posa en marxa la campanya "Construïm espais feministes"

El Departament de Feminismes del Consell Comarcal ha posat en marxa la campanya “Construïm espais feministes”, dirigida a facilitar materials de sensibilització amb perspectiva feminista als municipis del Baix Llobregat, per tal de que els puguin utilitzar en els seus punts lila, així com en activitats de prevenció de violències masclistes, amb l’objectiu de treballar i donar visibilitat a les discriminacions per raó de gènere.

En el marc d’aquesta campanya, s’han proporcionat els següents materials als ajuntaments de la comarca:

  • Cartells principals de la campanya “Construïm espais feministes”, on es mostren espais compartits de sororitat.

  • Calcomanies amb missatges i símbols feministes, per mostrar el compromís del Baix Llobregat contra les violències masclistes.

  • El joc “Jo mai antimasclista”, que té com a objectiu identificar comportaments masclistes i reflexionar-hi d’acord amb l’experiència de cadascú.

  • Clauers amb tres targetes: una verda que diu “Sí”, una vermella que diu “No”, i una lila que diu “S.O.S”. Aquestes targetes serveixen per recordar que només sí és sí, que no és no, i per demanar ajuda en cas d’assetjament o agressió, respectivament.

  • Un mural interactiu en el que apareixen diferents prejudicis sexistes impresos en vermell, amb les seves frases complementàries impreses en blau per desmuntar aquests prejudicis. A primer cop d’ull, només seran visibles les frases de color vermell, però en el moment que et poses les ulleres liles amb filtre vermell, es llegiran les frases impreses en blau. Utilitzant d’aquesta manera també la metàfora de les ulleres morades o com mirar el món amb una mirada crítica, des d’un punt de vista feminista, per a veure les desigualtats entre homes I dones.

Aquesta campanya ha tingut una molt bona acollida per part dels ajuntaments de la comarca i per la comissió comarcal de violència masclista.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte