El Consell Comarcal posa en marxa un projecte pilot per facilitar acompanyament a dones víctimes de violència masclista

El SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat amb la col·laboració de l'empresa ABD (Associació Benestar i Desenvolupament), ha posat en marxa un projecte pilot anomenat "Acompanyament de proximitat i comunitari a dones", dirigit a les dones víctimes de violència masclista dels municipis de menys de 20.000 habitants de la comarca del Baix Llobregat, amb una durada prevista fins finals d’any 2020.

Aquest projecte conté dos serveis: un servei d'acompanyament grupal comunitari, que consistirà en un grup de suport a dones que es farà de forma quinzenal, i un servei d'acompanyament de proximitat, que permetrà fer un acompanyament físic i emocional a dones víctimes de violència masclista, en tràmits i gestions ordinàries, i en ingressos a recursos d'acolliment d'urgències. Els dos serveis els prestaran psicòlogues especialitzades en l'atenció de situacions de violències masclistes.

Ambdós serveis el que ofereixen és l’acompanyament de proximitat d’una professional per fer contenció i trencar la situació de solitud i angoixa que poden viure les dones víctimes de situacions de violència masclista.

Aquest projecte pilot s’afegeix als serveis que ja ofereix el SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat:

Servei d’Atenció Psicològica a Dones: Atenció presencial a les dones que presenten situacions de necessitat o crisi derivades de la seva condició de dona, i especialment, a les dones víctimes de qualsevol tipus de violència.

Servei d’Assessorament Jurídic:  Atenció presencial de qualsevol dona que tingui una consulta en matèria d'igualtat d'oportunitats i/o que necessitin assessorament sobre qualsevol circumstància de les situacions específiques que afecten  les dones, tant en l'àmbit administratiu, civil o penal: separacions i/o divorcis, incompliment de sentència, custòdia de fills o filles, processos penals per violència de gènere, entre d'altres.

Per a més informació, contacteu amb el SIAD: 93 557 24 20/ siad@elbaixllobregat.cat.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte