El Consell Comarcal presenta el seu Pla d’Acció Internacional per impulsar la projecció internacional de la comarca i dels seus municipis

El dilluns 15 d’abril, el Consell Comarcal ha acollit l’acte de presentació del Pla d’acció Internacional del Baix Llobregat, instrument que recull les accions orientades a facilitar la presència internacional de la comarca.

L’acte s’ha iniciat amb la intervenció de la presidenta del Consell Comarcal, Eva Martínez, la qual ha destacat la “ferma voluntat per part del consell d’incrementar el desenvolupament de projectes internacionals transformadors per a la ciutadania, per al medi ambient i per a les empreses”. Així mateix, el nou pla posa a l’abast dels municipis amb menys trajectòria en l’àmbit de la internacionalització un seguit d’eines i recursos per tal d’afavorir la seva participació en xarxes internacionals de ciutats.

Tal com ha indicat la presidenta “la projecció exterior del Baix Llobregat implica el reforç i la dinamització dels contactes internacionals de la comarca i els seus 30 municipis, i s’espera engegar la creació de relacions bilaterals i multilaterals amb altres ciutats, l’intercanvi de coneixements i la identificació de bones pràctiques internacionals.”

Igualment, el director de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona, Antoni Montseny, ha refermat el compromís de la Diputació de Barcelona per treballar per a la promoció internacional del territori, la difusió del coneixement i la captació d’oportunitats de l’àmbit internacional i de la Unió Europea (UE) adreçades als ens locals.

A continuació, els Ajuntaments d’Esparreguera i de Vallirana han intervingut en una taula rodona versant sobre les eines de sensibilització i de divulgació de la internacionalització municipal.

L’acte ha conclòs amb la intervenció del Fernando Vicente, conseller de Règim Interior, Desenvolupament Econòmic, Estratègic i Agrícola del Consell Comarcal.

En darrer terme, cal destacar que el nou Pla d’Acció Internacional dona resposta a un dels objectius fonamentals del Consell Comarcal del Baix Llobregat, l’alineament amb l’European Green Deal impulsat per la Comissió Europea, els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, l’Agenda 2030 i l’Agenda Urbana.

En el Pla s’identifiquen els actius i reptes per la internacionalització del Baix Llobregat, concretant els seus objectius específics i accions a dur a terme, centrats en la innovació, la sostenibilitat, el respecte als drets humans i la transformació.

El pla es pot consultar en aquest enllaç.

 

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte