El Consell Comarcal proposarà reinvertir en els municipis de la comarca els romanents propis en el marc del Pacte del Baix Llobregat

“La sortida de la crisi ha de ser col·lectiva, i més que mai hem de coordinar les nostres polítiques per a la reactivació econòmica i social de la comarca, hem d’aprofitar les sinergies de totes les administracions, cooperar i elaborar projectes supramunicipals”, va afirmar la presidenta, Eva M. Martínez.

Ahir va tenir lloc la tercera reunió d’aquest mandat, del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Baix Llobregat. La sessió va comptar amb la presentació per part de la consellera de Mobilitat, Laia Flotats, de l’Estudi de millora del transport públic per carretera als municipis de la comarca, un estudi coordinat entre el Consell Comarcal, el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i que neix arran de la necessitat  de poder coordinar i millorar la mobilitat entre els municipis de la comarca.

En aquests moments de canvis radicals en les maneres de viure i treballar de la ciutadania, fruit de la pandèmia, poder innovar i millorar la connexió en transport públic entre tots els municipis, ens permetrà fer una millor articulació territorial, va afirmar la Consellera.

La presentació va comptar també amb la presència i participació del director general de Transport i Mobilitat, David Saldoni, el subdelegat de Transport Públic i Mobilitat, Benjamí Cubillo, la cap del servei de Transport Públic per carretera, Cristina Pou,  i el director de l’Àrea de Mobilitat i Transport de l’AMB, Joan M.Bigas.

Així mateix, la consellera de Desenvolupament Econòmic i Estratègic, Lourdes Borrell, va donar compte dels primers 100 dies des de l’aprovació del Pacte del Baix Llobregat per un nou impuls social i econòmic.

En la seva intervenció, la consellera va declarar que “és un pacte que ens ha de portar a redibuixar la comarca”, posant en valor la necessitat de “treballar plegats per donar resposta a les necessitats a curt, a mig i a llarg termini”.

Per finalitzar la sessió, la Presidenta va informar sobre el recinte per a tombes musulmanes al cementiri de Roques Blanques que s’ha gestionat des del Consell Comarcal.

També va anunciar que des del Consell Comarcal s’està treballant de cara a l’exercici 2021 per a la reinversió dels romanents propis per finançar inversions i projectes dels municipis de la comarca en el marc del Pacte del Baix Llobregat per un nou impuls econòmic i social.

Així mateix va declarar que “des del Consell Comarcal volem treballar de forma conjunta, generosa i coordinada per multiplicar els efectes de la bona gestió dels recursos públics”.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte