El Consell Comarcal reactiva la Taula de Serveis Socials del Baix Llobregat

Representants polítics i tècnics de 22 municipis del Baix Llobregat, es van trobar en la Taula de Serveis Socials del Baix Llobregat, el dimarts 7 de juny. L'acte, que va estar organitzat per la conselleria d'Acció Social, es va realitzar a la seu del Consell Comarcal en format presencial.

La Taula de Serveis Socials del Baix Llobregat, es va constituir l’any 2011 fruit d’un llarg procés de reflexió i col·laboració a escala comarcal per poder afrontar les polítiques de serveis socials des d’una perspectiva de territori. Es tracta d’un instrument pensat per poder fer efectiva la cooperació entre els municipis de la comarca i augmentar la coherència del sistema de serveis socials del Baix Llobregat i l’assoliment d’objectius comuns.

Després d’un període d’inactivitat en què la Taula de Serveis Socials ha estat aturada, aquesta reactivació, pretén consolidar dinàmiques de col·laboració, cooperació estratègica i treball entre els Ajuntaments de la comarca, per tal d’escoltar i debatre les necessitats i propostes del territori i compartir les iniciatives que marcaran les noves polítiques en matèria de serveis socials.

La sessió va ser encapçalada per la presidenta del Consell Comarcal, Eva Martínez, qui va donar la benvinguda a la trobada posant en relleu la importància de recuperar aquest instrument de coordinació a escala comarcal, i la diputada i presidenta de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, que va presentar les principals línies de treball de la Diputació de Barcelona en l’àmbit social.

A continuació, el conseller d'Acció Social, José Antonio Monteagudo,  va fer un recorregut per la feina duta a terme des de la conselleria en els darrers temps i va exposar les principals línies estratègiques que marcaran el futur de les polítiques de serveis socials a desenvolupar des d’aquest Consell Comarcal.

La dignificació de les tècniques i tècnics Socials de la comarca mitjançant una aposta clara pel seu benestar emocional i professional, la mancomuncació de serveis per donar resposta a necessitats comunes al territori, projectes compartits amb el Tercer Sector per unir esforços amb entitats socials del territori i la reivindicació de les necessitats dels serveis socials de la comarca per tal de garantir el dret a la igualtat d’oportunitats de tota la ciutadania del Baix Llobregat són algunes de les línies d’acció exposades pel conseller.

Seguidament, la coordinadora de l’Àrea d’Acció Social i Salut, Olívia González va presentar el Servei de Suport i Atenció Emocional per a les professionals dels Equips Bàsics d’Atenció Social i Servei Temporal d’Acollida i Acompanyament amb FundEsplai, com a exemple de dos dels darrers serveis que s’han posat en marxa des d’aquesta administració.

El Guillem Domingo de l’Observatori DESC va explicar a les persones assistents, el Servei d'Intermediació en situacions de Pèrdua de l'Habitatge (SIPH) que està en vies de ser aviat una realitat i finalment María José Murillo de l’Ajuntament de Corbera de Llobregat va presentar el Protocol de Prevenció i Gestió d’Agressions a Professionals de Serveis Socials de l’Ajuntament de Corbera de Llobregat, en la línia de la reivindicació de la dignificació de les professionals dels serveis socials de la comarca.

En el darrer tram de la jornada, es va obrir un torn obert de paraula per tal que els diferents representats polítics i tècnics presents, exposessin aquelles temàtiques que volien tractar i es va obrir un debat al respecte.

La Taula de Serveis Socials del Baix Llobregat, va concloure amb el compromís de totes les parts de trobar-se en una propera convocatòria per continuar treballant i en una fotografia de família per immortalitzar la reactivació d’un instrument tan important per les polítiques de serveis socials del Baix Llobregat.

 

 

 

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte