El Consell Comarcal reclama que s’apliqui urgentment la Moció aprovada el 18 de juny pel Parlament de Catalunya, relativa a garantir els ajuts de menjador als mesos d’estiu

El Consell Comarcal demana que s'apliqui amb urgència la Moció del Parlament de Catalunya que es va aprovar el 18 de juny, amb el suport de tots els grups parlamentaris, relativa a l'ampliació temporal de les ajudes de menjador escolar als mesos d'estiu, donada la greu situació econòmica en què es troben moltes famílies, fruit de la crisi de la COVID-19. Una resposta lògica per tal de garantir, almenys, un àpat complet al dia als infants en situació de risc d'exclusió social.

Malgrat això, estem entrant en la segona quinzena del mes de juliol, i ja es fa del tot necessari conèixer quina serà la fórmula més adequada per donar compliment a la Moció.

D'altra banda, el protocol de desconfinament dels centres escolars preveu tot un seguit de mesures per garantir la higiene i la seguretat de l'alumnat i del professorat. Algunes d'elles, com la necessitat de comptar amb nous espais municipals per reubicar grups reduïts d'alumnes i els tractaments diaris de desinfecció i la intensificació de la neteja, suposen una nova càrrega econòmica que la majoria d'ajuntaments de la comarca no estan en condicions d'assolir.

És en aquest sentit, des del Consell Comarcal es demana al Departament d'Educació que es faci càrrec de l'increment de la despesa que suposen aquestes actuacions, tant de personal per controlar la correcta aplicació de les mesures proposades, com dels contractes de neteja. Així mateix, se sol·licita a l'Associació Catalana de Municipis i a la Federació de Municipis de Catalunya, que acordin i facin arribar al departament d'Educació la necessitat que es faci càrrec d'aquest increment.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte