El Consell Comarcal revalida el Segell Infoparticipa a la transparència i qualitat en la comunicació pública

Per quart any consecutiu, el Consell Comarcal del Baix Llobregat assoleix el segell Infoparticipa amb el 100% d’indicadors positius.

El dimarts 9 d’abril, la Sala d'Actes del Rectorat de la UAB va acollir l’acte de lliurament del segell Infoparticipa a 129 administracions, distincions atorgades pel grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) com a reconeixement a la transparència informativa dels seus webs institucionals.

En aquesta onzena edició, novena pels Consells Comarcals i vuitena per les Diputacions, han aconseguit el segell 129 institucions catalanes: 116 ajuntaments, 10 consells comarcals i 3 diputacions, dels quals 17 ajuntaments  l’han assolit amb el 100 % d'indicadors positius. Quant als Consells Comarcals, cal destacar que el Baix Llobregat és l’únic que l’assoleix màxima puntuació.

Pel que fa al Baix Llobregat, 15 ajuntaments de la comarca obtenen el segell, quatre d’ells, Esplugues de Llobregat, Olesa de Montserrat, Sant Climent de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat  amb el 100% d’indicadors positius.

Els indicadors establerts pel ComSET, formulats en forma de preguntes, es basen en la Llei de transparència del 2013 i responen a les següents qüestions bàsiques: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com gestionen els recursos econòmics, quina informació proporcionen sobre  la gestió dels recursos col·lectius i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

Els resultats de l’anàlisi es poden consultar al web https://www.infoparticipa.com/index/mapa/

 

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte