El Consell Comarcal s'adhereix al conveni amb l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya

Amb l’objectiu de millorar en la seguretat de la informació, de les dades i dels serveis que presta, el Consell Comarcal del Baix Llobregat s’ha adherit al conveni amb l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya.

Els atacs cibernètics s'han tornat més comuns en els darrers anys, i les organitzacions de totes les mides en poden ser vulnerables. Un sol atac pot tenir conseqüències greus, des de la pèrdua d’informació i dades, fins a la interrupció dels serveis i activitats. És per aquest motiu que les entitats han d'estar preparades per respondre a aquestes amenaces de manera efectiva.

Arran d'aquest augment dels delictes de ciberdelinqüència, el Consell Comarcal del Baix Llobregat està en constant evolució de la seva seguretat en matèria de la informació, dades i serveis, en aquesta línia durant tot l’any 2022 va treballar en l’obtenció de la certificació de l’Esquema Nacional de Seguretat, que finalment va obtenir el passat 13 de gener de 2023.

Ara, amb l’adhesió al conveni amb l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, el Consell Comarcal aconseguirà, entre altres, protecció d’amenaces centrada en l’usuari i el seu equip de treball, la possibilitat d’obtenir informes personalitzats a demanda, o controls de seguretat basats en polítiques en el núvol per tal de garantir una navegació segura a internet amb independència de la ubicació.

L'Agència de Ciberseguretat de Catalunya és l’encarregada d’executar les polítiques públiques en matèria de Ciberseguretat i desenvolupar l’estratègia de Ciberseguretat de la Generalitat de Catalunya. L’Agència és l’encarregada d’establir el servei públic de ciberseguretat i treballa per garantir i augmentar el nivell de seguretat de les xarxes i els sistemes d'informació a Catalunya, així com la confiança digital de la ciutadania.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte