El Consorci del Parc Agrari s'amplia amb la incorporació de la Generalitat de Catalunya

El passat dimecres 25 de gener es va celebrar, al Centre d'Informació i Gestió del Parc Agrari del Baix Llobregat (situat a la Masia de Can Comas) l'acte de signatura del Protocol d'incorporació de la Generalitat de Catalunya, a través del seu Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca (DARP) al Consorci del Parc Agrari. L'acord suposa, a més, l'inici de la col·laboració en l'aplicació de determinades polítiques agràries i de desenvolupament rural en l'àmbit del Parc Agrari del Baix Llobregat. Antoni Siurana, Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, i Rosa Boladeras, Presidenta del Consorci del Parc Agrari, van procedir a la signatura del document.

L'òrgan de gestió del Parc Agrari del Baix Llobregat és un Consorci que es va constituir l'any 1998. Actualment, està integrat pel món local -representat per la Diputació de Barcelona-, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, els 14 ajuntaments dels municipis que formen la base territorial del parc i la Unió de Pagesos de Catalunya.

Amb el Protocol signat s'inicia el procés per a la incorporació del DARP al Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, procés que continuarà amb la modificació dels estatuts del Consorci per tal que s'adaptin a la incorporació del DARP com a membre, així com a la seva participació en els òrgans de govern.

A més a més de la modificació dels estatuts, el Protocol preveu la participació del DARP en el finançament del Consorci i el reconeixement d'aquest darrer com a ens de referència per a temes relatius a la gestió, protecció i desenvolupament dels espais agraris periurbans.

La incorporació del DARP al Consorci comporta l'encaix del desplegament de les seves competències amb les línies estratègiques i objectius del Parc Agrari en aquest territori. Per això, en el Protocol es relacionen un seguit d'àmbits d'actuació, de manera que es garanteixi la necessària coordinació i es potenciïn les estratègies orientades al desenvolupament de l'espai agrari i de les explotacions agrícoles.

En aquest sentit, destaquen els punts del Protocol que fan referència a la constitució de taules de l'aigua; la gestió d'espais naturals i infraestructures i paisatge del delta i la vall baixa del Llobregat; l'impuls de la proposta d'inclusió en el proper Pla de Desenvolupament Rural 2007-2013 dels espais agraris periurbans per tal de dotar-los de mesures específiques de suport; l'aplicació al territori del Parc Agrari de programes pilot impulsats des del Departament adequats al territori; l'establiment de mesures encaminades a la gestió de l'aigua i la transferència tecnològica; el recolzament a la comercialització de les produccions hortofrutícoles; la implantació del Contracte global d'explotació, i el foment de les TIC (Tecnologies de la Informació i Comunicació). El document també recull el suport a la conservació de les varietats tradicionals de fruites i hortalisses; així com a les polítiques de rehabilitació de masies i millora i manteniment de la xarxa de camins rurals, entre d'altres.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte