El Fòrum de la Mobilitat debat sobre la millora del transport públic amb petites inversions

El Consell Comarcal ha acollit una nova sessió del Fòrum de la Mobilitat del Baix Llobregat en què el debat ha girat al voltant de com millorar els serveis de transport públic a la comarca amb petites inversions. 

A la sessió, s'ha plantejat la reclamació perquè s'acabi la part de les obres de la línia 9 de metro perquè aquest servei es pugui utilitzar com a llançadora de transport entre l’estació intermodal d’El Prat i la terminal T-1 de l’aeroport.

En relació als desplaçaments en transport públic a la comarca, el 60% es realitza actualment en ferrocarril, un 31% en autobús i el 9% restant en altres mitjans de transport públic. El motiu principal pel qual els usuaris del transport públic declaren que el fan servir és per causa de la congestió de la xarxa viària i la dificultat d’aparcament. El motiu principal per utilitzar el cotxe és l’estalvi de temps. El cost dels desplaçaments en transport privat és de 96.64€ de mitjana, considerablement superior al que generen els desplaçaments en transport públic: uns 22€ de mitjana.

La crisi econòmica exigeix plantejar un model basat en facilitar la mobilitat per mitjans no motoritzats, la gestió del transport públic (oferta-demanda) i en l’ús racional del vehicle privat. Massa sovint s’ha pensat que les infraestructures són la solució a la problemàtica de la mobilitat per elles mateixes, i no s’ha tingut en compte el potencial de la seva gestió i la qualitat de l’oferta del transport públic.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte