El foment de la inclusió social i la generació d’ocupació guanyen la segona edició del Premi Ateneu Cooperatiu

Aquesta tarda ha tingut lloc l’acte de lliurament del premi Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat 2018-19, un reconeixement a les entitats d’economia social del nostre territori que destaquen per la seva vocació social, per ser sostenibles, per intercooperar, per ser projectes innovadors,  per disposar d’un pla formatiu que fomenta el coneixement de l’economia social i solidària, per aplicar criteris de transparència, qualitat laboral, l’ús de noves tecnologies i el respecte amb el medi ambient.

L’acte s’ha inaugurat amb la benvinguda institucional del conseller comarcal de Projectes Singulars, Joan Carles Martínez, qui ha posat en valor la labor de l’Ateneu Cooperatiu com un instrument clau per enfortir l’economia social.

Blanca Moreno, sociòloga i consultora, ha conduït i dinamitzat també aquesta segona edició de l’esdeveniment en el qual 10 entitats optaven a aquest reconeixement. L’entitat guanyadora del primer premi valorat en 2.500 euros, ha resultat Solidança E.I, una entitat sense ànim de lucre amb 20 anys d’experiència que té com a objectiu la inserció i inclusió social i que destaca per la seva oferta de serveis de qualitat vinculats a la gestió integral de residus i a l’economia circular, un altre dels objectius principals desenvolupats per l’entitat.

El segon reconeixement, valorat en 1.700 euros, ha estat pel CPS Francesc Palau,  entitat social referent al Prat de Llobregat per la seva atenció a les persones més vulnerables. Ofereixen un conjunt de serveis d’acollida, d’orientació, formació i inclusió de forma personalitzada, facilitant eines i recursos per a millorar la seva ocupació i integració.

I el tercer premi, valorat en 800 euros, se l’ha endut Fundació Cassià Just coincidint amb el seu 25è aniversari. Cuina Justa és una empresa d’economia social que ofereix llocs de treball dignes i de qualitat per a persones especialment fràgils, i que treballen dintre del sector agroalimentari. Els hi ofereixen un acompanyament i un itinerari formatiu per poder desenvolupar les seves competències professionals i personals i facilitar-los la inserció al mercat laboral.
Així mateix, totes les entitats candidates d’aquesta edició han estat premiades amb la participació en la “Fira de l’Economia Social i Cooperativa del Baix Llobregat 2019 (FESCDBLL) que organitza l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat i l’Ajuntament del Prat de Llobregat, i podran estar ser-hi per representar la seva entitat a aquesta trobada on cada any assisteixen més de 75.000 persones del Prat, de la comarca i de tota Catalunya.
L'Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat és una iniciativa promoguda pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies sorgida a partir de l'aliança de diversos actors públics i privats de l'economia social del territori, amb objectiu de donar a conèixer i impulsar l'economia social, el tercer sector i les cooperatives, un model d'economia transformadora que dóna resposta a la necessitat del territori, genera riquesa i ocupació estable i de qualitat. L'Ateneu forma part de la xarxa d'ateneus cooperatius, format per 14 Ateneus i més de 130 entitats públiques i privades.
Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte