El parc de Torreblanca acull dos mussols comuns

El Parc de Torreblanca, propietat del Consell Comarcal del Baix Llobregat, va acollir, el matí del 8 de setembre, dos mussols comuns (Athene noctua) que es van reintroduir al seu medi, ajudats per experts en biodiversitat i després de ser atesos del Centre de Recuperació de fauna salvatge de Torreferrussa. Un d’aquests exemplars retorna a la seva llar, ja que es va trobar fa unes setmanes fora del seu niu al mateix parc. L’alliberament es va produir situant els petits ocells a l’interior d’una caixa niu, esperant que ells mateixos trobin el moment per deixar el niu i volar.

L’equip del Servei de Promoció i Conservació de l'Espai Públic de l’AMB ha estat l’encarregat de portar a terme aquesta actuació,  que s’emmarca dintre del pla de millora de la biodiversitat a la xarxa de parcs metropolitans. Aquest document contempla nombroses accions que tenen com a objectiu promoure la presència d’espècies de fauna, que sovint suposen un gran suport en la gestió d’aquests espais, com ara el control de rosegadors que poden fer aquestes rapinyaires nocturnes.

L’actuació s’ha complementat amb la col·locació de dues caixes niu adients per aquesta espècie, entre d’altres de similars, que passen a formar part de l’inventari general dels parcs metropolitans. La instal·lació d’aquests elements facilita la nidificació de diferents tipus d’ocells, com ara els rapinyaires nocturns i és una altra línia d’actuació en la millora de la biodiversitat metropolitana.

Actualment són unes 1020 caixes niu, 40 al parc de Torreblanca, les instal·lades als parcs metropolitans amb una ocupació de cria d’ocells del 55% a 2020. Aquest percentatge va augmentant any rere any, tal com s’observa en les revisions que hi fan els equips de biodiversitat del Servei de Promoció i Conservació de l’espai públic de l’AMB.

Aquestes accions tenen també una vessant pedagògica, ja que sovint són realitzades amb el suport de grups d’escolars o públic general a través dels projectes participatius i les Jugatecambientals.

Aquests són alguns dels programes educatius, de sensibilització i dinamització dels parcs i les platges metropolitans. Uns dels seus objectius és que les persones que viuen a prop d’aquests espais siguin part activa de la seva conservació i de la promoció de la serva biodiversitat, com és el cas de les activitats de construcció, col·locació i seguiment de caixes niu. D’aquesta manera es promouen els sentiments de pertinença i es reforcen els seus vincles amb aquesta natura tan propera.

 

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte