El Ple aprova una moció per a la creació d’un servei diari d’autobús entre el Baix Llobregat i la Universitat Autònoma de Barcelona

Amb els vots a favor dels grups d’ERC, ECG, JxCAT i PSC, el Ple del Consell Comarcal ha aprovat una moció per a la creació d’un servei diari d’autobús entre el Baix Llobregat i la Universitat Autònoma de Barcelona.

La moció, que ha estat presentada per la consellera d’ERC, Mar Besses, sol·licita un autobús interurbà que connecti la comarca del Baix Llobregat amb la UAB, ja que la connexió directa en transport públic és inexistent des de molts punts de la comarca. Els únics municipis del Baix Llobregat que tenen connexió directa amb la UAB són Martorell, que compta amb la línia R8 amb una freqüència de pas cada hora, i l’autobús de la línia Igualada - U.A. Bellaterra que passa per Collbató, Esparreguera, Abrera i Martorell amb freqüència de tres serveis d’anada i dos de tornada.

En aquest sentit, la consellera de Mobilitat, Laia Flotat, ha assenyalat que aquesta necessitat de millora de la línia R8 està contemplada en l’estudi de millora del transport públic per carretera a la comarca del Baix Llobregat, presentat el passat mes de novembre.

La creació d’una línia d’autobús interurbà que connecti la comarca amb la UAB, dona resposta a la necessitat de desplaçament que fins avui dia té una inversió de com a mínim 1.30 h suposant que no hi ha cap incidència, per un trajecte que de mitjana són 30 minuts per carretera. A més d’apostar per un model de mobilitat sostenible reduint l’emissió de gasos contaminants, promovent el transport públic i descongestionant les carreteres.

Davant d’aquest escenari, el Ple ha aprovat aquesta moció per la qual insta al Consell Comarcal a continuar el procés de concreció d’aquesta connectivitat de la comarca amb la UAB,  insta també a què aquest servei formi part del sistema tarifari integrat de l’ATM, sent vàlids els abonaments ja existents, i al Departament de Territori i Sostenibilitat a incrementar la freqüència de pas i dignificar la línia R8, entre d’altres.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte