El Ple del Consell Comarcal aprova el Manifest del Dia Mundial de Presa de Consciència de l’Abús i el Maltractament en la Vellesa

El Ple del Consell Comarcal va aprovar ahir, amb el vot unànime de tots els grups polítics, el Manifest del 15 de juny, Dia Mundial de Presa de Consciència de l’Abús i el Maltractament en la Vellesa, elaborat pel Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat i que té com a objectiu poder ser llegit als diferents actes commemoratius que s’organitzen arreu de la comarca.

El Dia Mundial de Presa de Consciència de l'Abús i Maltractament a la Vellesa se celebra el 15 de juny de cada any, una data oficial de l'ONU amb la finalitat de conscienciar i denunciar el maltractament, abús i patiments a què són sotmeses moltes persones grans a diferents parts del món.

El maltractament a les persones grans és un problema social greu, universal i complex, que afecta a totes les classes socials i a tots els nivells culturals, i que en la majoria de casos es produeix en l’espai íntim i personal.

La consellera de Feminisme, Gent Gran i Diversitat Sexual i de Gènere, Vicky Castellanos, va presentar el dictamen destacant que “les discriminacions per raó d’edat són una realitat, i que és necessari un canvi de model”. Així mateix, va informar que des del Consell Consultiu de la Gent Gran ja s’està treballant perquè aquest canvi sigui una realitat amb l’elaboració del Pla Estratègic de la Gent Gran del Baix Llobregat, que actualment es troba en fase de diagnosi.

El Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat actua des de fa anys amb una dinàmica pròpia i activa, com a òrgan de participació de les persones grans del Baix Llobregat, i en especial, perquè Catalunya tingui una Llei de Gent Gran que reculli els drets i necessitats específiques de les persones grans, i garanteixi els seus drets.

És un espai de participació i consulta de les persones grans de tots els municipis de la comarca, que treballa els temes que més preocupen i emet periòdicament els seus posicionaments mitjançant dictàmens i manifests.

Manifest del 15 de juny, Dia Mundial de Presa de Consciència de l’Abús i el Maltractament en la Vellesa.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte