El Ple del Consell Comarcal aprova el Reglament de la Xarxa de Memòria del Baix Llobregat

El Ple del Consell Comarcal va aprovar ahir el Reglament de Funcionament de la Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat, un document necessari per regular el funcionament, els deures i els drets dels membres adherits a  la Xarxa, constituïda el 25 de gener de l’any passat.

Segons articula el nou reglament, la Xarxa s’estructurarà en quatre òrgans; el Plenari, com a màxim òrgan de decisió, que estarà integrat per representants del Consell Comarcal, representants dels grups polítics presents al Plenari del Consell Comarcal, regidors i regidores de Memòria Democràtica dels 30 ajuntaments, entitats del territori vinculades a la Memòria Històrica i adherides a la Xarxa, el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, un representant de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, els sindicats CCOO i UGT, i experts i expertes adherides a la Xarxa.

La Comissió de seguiment, que serà l’encarregada de vetllar pel seguiment dels projectes comuns que s’estableixin. La Secretària Tècnica, que serà assumida pel Consell Comarcal i el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, i que tindrà com a encàrrec l’execució dels acords presos en el Plenari, i les Comissions de Treball, que s’estructuraran entorn d'eixos temàtics com a nucli dinamitzador de la Xarxa.

La Xarxa de Memòria Democràtica és un òrgan sectorial de participació comunitària per a l’assessorament, consulta, proposta i informe en matèria de memòria democràtica.

El seu objectiu principal és crear un sistema de coordinació i d’estímul de treball compartit que permeti generar actuacions comarcals amb massa crítica per disposar d’un major impacte social, en les polítiques de memòria democràtica col·lectiva que esdevenen veritables pilars de cohesió social i cultura de pau.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte