El Plenari de la Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat aprova el Pla de Treball 2023

El Plenari de la Xarxa Democràtica del Baix Llobregat, reunit el dimarts 31 de gener de 2023, ha aprovat el Pla de Treball de 2023 que recull les diferents actuacions a desenvolupar, emmarcades en tres línies estratègiques, el reconeixement de les víctimes, la promoció d'actuacions i la difusió i presencia en els mitjans de comunicació.

La sessió ha estat conduïda pel conseller de Cultura, Medi ambient i Memòria Democràtica, Jordi Carbonell, qui ha estat acompanyat de la presidenta del Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, Genoveva Català, el president de l'Amical Mauthausen, Joan Calvo, el director de memòria democràtica de l'Àrea de Presidència de la Diputació de Barcelona, Xavier Menéndez, i Josep Font, en representació del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya. A l'acte també han assistit ajuntaments de la comarca i entitats vinculades a la Memòria Democràtica que treballen per fer memòria al territori.

El Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, que actua com a secretaria tècnica de la Xarxa, ha presentat la memòria d'activitats 2022. Seguidament, el conseller ha detallat les actuacions més destacades que es duran a terme en aquest 2023: la realització dels actes d'homenatge a les persones deportades de la comarca, la difusió de la recerca de deportats realitzada per l'Isidoro Teruel, la realització dels cicles de cinema de la Xarxa Mai Més, la segona fase de l'inventari d'espais de memòria derivats de la II República, la Guerra Civil, la dictadura franquista i el període democràtic, la jornada comarcal d'intercanvi d'experiències i actuacions de coeducació als Instituts.

S'ha presentat també la nova pàgina web de la Xarxa de la Memòria Democràtica que es posarà aviat en funcionament, i estarà integrada en la pàgina web del Consell Comarcal. El nou web es nodrirà dels continguts de les actuacions que es duguin a terme pels ajuntaments i entitats de la comarca, i es configurarà, també, una agenda comarcal en matèria de memòria democràtica.

Els membres del Plenari han considerat adient continuar treballant l'àmbit de l'exili, i incorporar els ateneus a l'inventari d'espais de memòria. Per finalitzar la sessió, els representants de CCOO del Baix Llobregat han proposat l'aprovació d'una moció sobre l'anul·lació dels judicis sumaríssims i consells de guerra.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte