El Programa de Referents d’Ocupació Juvenil del Baix Llobregat impacta en més de 1200 joves de la comarca

El Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) continua promovent el programa Referents d’Ocupació Juvenil amb l'objectiu de facilitar i acompanyar la transició de les persones joves des del sistema educatiu al sistema laboral i/o ocupacional. I el Consell Comarcal segueix a l’avantguarda d’aquest programa.

A través del treball en xarxa i transversal dels diferents dispositius que treballen amb persones joves, s'ofereixen els recursos més adequats en funció de les casuístiques personals i/o socials de cada jove, mitjançant la constitució d'unes unitats especialitzades en el territori. La unitat especialitzada a la comarca del Baix Llobregat la constitueixen tres persones tècniques que conformen l’equip de Referents d’Ocupació Juvenil del Baix Llobregat.

L’equip de Referents han prestat el servei per tot el territori, dividides de manera orientativa en tres zones per organitzar millor el coneixement dels recursos i les relacions amb els municipis:

  • Delta: Viladecans, Castelldefels, Gavà, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Climent, Begues i Cornellà del Llobregat.
  • Centre: Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat, Molins de Rei.
  • Muntanya i nord: El Papiol, Corbera de Llobregat, Pallejà, Vallirana, Sant Andreu de la Barca, Sant Esteve Sesrovires, Cervelló, La Palma de Cervelló, Castellví de Rosanes, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Collbató i Abrera.

Un dels principals objectius marcats era el d’aconseguir un equilibri entre les intervencions presencials i les telemàtiques que va venir imposat per la situació de pandèmia dels darrers dos anys. Des de bon començament s’ha platejat la gran importància de la tornada a la presencialitat com la forma habitual d’atenció a les persones joves i la importància de la coordinació amb tots els agents municipals implicats en aquesta tasca: serveis socials, promoció econòmica, joventut, educació, ocupació, centres educatius, entitats, fundacions, empreses, etc.

Aquesta tornada a la presencialitat ha estat important, ja que s’ha fet patent un gran augment de número del nombre de joves atesos. En els darrers 12 mesos s’ha pogut arribar a més de 1200 joves de tota la comarca del Baix Llobregat.

La majoria de les persones joves que s’han atès en la trajectòria d’aquest any han estat persones menors de 25 anys que no estudiaven ni treballaven i/ o amb un baix nivell formatiu (sense estudis, amb l'ESO o CFGM). I en més del 70% dels casos les seves demandes estaven relacionades amb la seva ocupabilitat: recerca de la primera feina, canvi de feina, millorar el coneixement de recursos i eines per trobar una feina, etc.

Les persones destinatàries del Programa referent d'ocupació juvenil són joves d'entre 16 i 29 anys i —especialment— les persones joves més vulnerables amb especials dificultats per motius personals i/o socials i amb major necessitat d'assessorament i acompanyament en el procés de transició del sistema educatiu al sistema laboral i/o ocupacional.

“Aquest és un programa molt necessari i imprescindible per acompanyar a totes les persones joves en la seva transició des del sistema educatiu a l’ocupacional” destaca la consellera de Desenvolupament Econòmic i Estratègic, Lourdes Borrell.

Després de l’edició del programa 2021 amb execució durant l’any 2022, el SOC ha decidit ampliar aquest programa durant nou mesos més, fins al pròxim mes de setembre d’enguany.

Per a més informació podeu escriure a rfocupaciojuvenil@elbaixllobregat.cat.

 

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte