El programa Ubicat desenvolupat al llarg del 2018 ha beneficiat a 216 persones del Baix Llobregat

La primera convocatòria del programa Ubicat gestionat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat ha atès un total de 216 persones a través de la realització de 999 sessions d’orientació amb l’objectiu de fer l’acompanyament en el procés de recerca de feina i afavorir la seva inserció laboral.

Un 31% de persones participants en aquesta edició ha aconseguit trobar feina l’any 2018, durant el transcurs del programa o un cop finalitzat.

En aquesta convocatòria s’han efectuat 999 sessions d’orientació, en les quals s’han desenvolupat 846 accions en funció de les necessitats i característiques de cada participant en el programa, que s’adreça a persones desocupades o inactives de diferents col·lectius i també a persones treballadores en recerca de feina.

Les persones participants són residents de 17 municipis on els seus ajuntaments col·laboren amb el consell comarcal en la seva gestió.  Aquets ajuntaments són els de: Abrera, Begues, Castellví de Rosanes, Cervelló, Collbató, Corbera de Llobregat, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Pallejà, la Palma de Cervelló, el Papiol, Sant Climent de Llobregat, Sant Esteve Sesrovires, Sant Just Desvern, Sant Andreu de la Barca o Santa Coloma de Cervelló.

Procés d’orientació i formació

Així doncs, el programa s’ha estructurat en tres fases. En la fase inicial s’efectua una tutoria d’acollida amb una entrevista per tal de clarificar les necessitats d’inserció i formalitzar el compromís amb el procés d’orientació.

A la segona fase s’estructura un itinerari que inclou un procés dinàmic amb accions prioritàriament individuals per tal d’impulsar aspectes personals com el desenvolupament personal per potenciar la motivació i l’autoconeixement, les estratègies de millora o canvi professional, les eines i els canals de recerca de feina, els recursos per afrontar un procés de selecció, el desenvolupament competencial, la capacitació digital vinculada amb les noves tecnologies i el coneixement de l’entorn productiu. D’aquests tallers d’orientació i formació, destaca la participació de 198 persones en les accions sobre les eines de recerca de feina, amb activitats relacionades amb la millora del currículum vitae i de les cartes de presentació que l’acompanyen.

Finalment, a la tercera fase s’avalua l’assoliment de les metes proposades conjuntament amb la persona participant amb els resultats de les diverses accions realitzades al llarg del programa.  Si és necessari s’estableix una derivació cap a un altre dispositiu, servei o programa ocupacional.

Paral·lelament a l’orientació laboral també s’han executat actuacions sobre l’entorn productiu, d’apropament a les empreses i de prospecció laboral. En aquest àmbit, les accions s’han concentrat en contactar amb empreses del territori, recopilar informació d’interès sobre les seves necessitats, captació d’ofertes, possibilitats de col·laborar en convenis de pràctiques i/o visites formatives per conèixer el seu funcionament.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal del Ministerio de Empleo y Seguridad Social en el marc del Programa UBICAT, regulat per ORDRE TSF/220/2017, 22 de setembre.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte