El SCJ participa en una formació Erasmus+ sobre inclusió social

La setmana passada, part de l’equip del Servei Comarcal de Joventut va viatjar a Manerba (Itàlia) per participar en una formació Erasmus+ dedicada a la inclusió social de les persones joves amb menys oportunitats.

L’entitat italiana Arte e Cultura Sociale ha impulsat i coordinat el projecte, Youth Inclusion Toolbox, el qual ha reunit professionals de joventut de vuit països diferents: Azerbaidjan, Catalunya, Eslovènia, Estònia, Grècia, Itàlia, Marroc i Portugal.

L’objectiu d’aquesta iniciativa formativa ha estat el de reforçar les capacitats dels/les professionals de joventut de diferents països per afrontar l’exclusió social de les persones joves amb menys oportunitats i, alhora, adquirir habilitats per desenvolupar iniciatives que puguin tenir un impacte positiu en els processos d’integració social en l’àmbit local.

Les activitats realitzades en el marc d’aquest projecte han inclòs workshops, visites d’estudi, aportacions dels/les mateixos professionals de joventut segons la seva experiència, debats, compartició de materials existents i exploració de les barreres amb què es troben les persones joves amb menys oportunitats en els àmbits de l’educació, el mercat laboral, els drets de ciutadania i la mobilitat. A través de l’educació no formal s’han treballat aspectes clau de la situació actual que envolta les persones joves i que dificulta els seus processos d’inclusió des de diferents vessants.

En la fase de preparació de la formació, es van recollir dades sobre els obstacles que han d’afrontar les persones joves a la comarca, així com bones pràctiques que s’estan desenvolupant en aquests moments al territori per a acompanyar les persones joves amb més dificultats i contribuir a millorar la seva qualitat de vida i ampliar les seves oportunitats.

La valoració de l’experiència és molt positiva, considerant que els projectes Erasmus+ ofereixen una oportunitat extraordinària per ampliar la mirada sobre la realitat i adquirir noves habilitats (conviure amb altres cultures, aprendre noves formes de relació i interacció amb l’entorn i conèixer bones pràctiques d’actuació davant dels reptes actuals que planteja la inclusió social).

Aterrem novament al despatx, després d’una formació intensa a Manerba (Itàlia). Els projectes Erasmus+ t’ofereixen una oportunitat extraordinària per ampliar la teva mirada sobre la realitat (conviure amb altres cultures, aprendre noves formes de relacionar-te amb l’entorn i conèixer bones pràctiques d’actuació davant dels reptes actuals).

Hi ha propostes molt diverses per aprendre i conèixer gent nova en altres països. A més, és gratuït! Si vols informació, posa’t en contacte amb l’OJ del Baix Llobregat o amb el Punt d’Informació Juvenil del teu municipi!

En aquest cas, hem posat l’accent en la inclusió social de les persones joves amb menys oportunitats, sobretot en l’àmbit de la ciutadania, el mercat laboral, l’educació i la mobilitat.

La situació de les persones joves a Azerbaijan, Catalunya, Eslovènia, Estònia, Grècia, Itàlia, Marroc i Portugal no és la mateixa, però tampoc no és completament diferent. Molts dels obstacles que presenta la igualtat d’oportunitats i l’equitat, s’identifiquen també en altres països. Compartir coneixements i propostes per superar-los és enormement enriquidor i encoratjador. 

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte