El SCM realitza les inspeccions entomològiques per l’astor positiu de virus del Nil Occidental

El 16 de setembre, el Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat va realitzar una inspecció entomològica a Lleida, seguint el Protocol per a la vigilància i el control de la febre  del Nil Occidental, pel positiu, encara per confirmar definitivament, d’un astor, au rapinyaire que va havia entrat malalt al Centre de recuperació de Fauna de Vallcalent.

El 17 de setembre, el Centre de Recerca en Sanitat Animal (CreSA) de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), va confirmar el cas de virus del Nil Occidental en l'astor recollit al municipi d’Alpicat.

El virus del Nil Occidental es transmet generalment per picades de mosquits infectats del gènere Culex i infecta principalment els ocells. En algunes ocasions, un mosquit infectat d’un ocell pot transmetre el virus a èquids i a persones.

Per aquest motiu, tal com estableix el Protocol per a la vigilància i el control de la febre del Nil Occidental, es van activar les actuacions previstes al nivell 3 del protocol d’actuació, entre les quals es troba la realització de la inspecció entomològica a la zona on es va trobar l’au positiva. La inspecció va ser duta a terme pel Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat, qui va recol·lectar les  mostres de mosquits adults femelles i les van enviar al laboratori de l’IRTA-CreSA per ser analitzades. Els resultats han estat negatius.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte