El Servei Comarcal de Joventut programa dues sessions informatives sobre l’organització d’activitats de lleure educatiu

Aquest mes de maig, més d’una quarantena d’entitats, cooperatives i empreses del sector del lleure han participat en les sessions informatives organitzades des del Servei Comarcal de Joventut del Baix Llobregat.

A partir de l’experiència recollida durant les visites de comprovació a activitats de lleure realitzada els últims anys, des del servei es van oferir dos espais informatius per aclarir els dubtes més recurrents que sorgeixen a l’hora d’organitzar i realitzar colònies, campaments i casals de vacances: un va tenir lloc en horari de matí i, l’altre, de tarda, per facilitar l’assistència. En la primera sessió es va comptar amb la col·laboració de l’Albert López i la Sílvia Navarro, personal tècnic de la Direcció General de Joventut.

Les visites de verificació a activitats de lleure educatiu, de naturalesa marcadament informativa i d’assessorament, es duen a terme per garantir la qualitat pedagògica de les activitats de lleure i vetllar per la seguretat dels i les participants. Des del Servei Comarcal de Joventut del Baix Llobregat se’n realitzen, anualment, una cinquantena de visites, responent a la competència delegada per part de la Generalitat de Catalunya.  

La finalitat de les sessions, en format virtual, perseguia un triple objectiu: en primer lloc, fer valdre les visites de comprovació a activitats de lleure educatiu que es duen a terme anualment des del Servei Comarcal de Joventut; en segon lloc, fer pedagogia i animar les entitats, cooperatives i empreses organitzadores d’activitats de lleure a tenir present el Decret 267/2016 i la normativa que estableix; i, en tercer lloc, posar-se a disposició dels diferents agents assistents per resoldre dubtes i fer els aclariments escaients.

En aquest sentit, es van abordar diferents aspectes relacionats amb els tràmits de comunicació de les activitats i amb les condicions que ha de complir la recollida i gestió de la documentació en suport electrònic. Es va explicar també el desenvolupament habitual de les visites a les activitats i el detall de documentació que s’hi verifica a més de fer recomanacions a tenir en compte durant l’organització i la realització de les activitats.

Abans de finalitzar les sessions, es va recordar a les persones assistents que poden adreçar dubtes i consultes al Servei Comarcal de Joventut del Baix Llobregat en qualsevol moment de l’any, tot escrivint a joventut@elbaixllobregat.cat

 

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte