El Servei de Control de Mosquits participa en la Trobada “Salut i mosquits com a vectors d'arbovirosis”

El responsable del Servei de Control de Mosquits del Consell Comarcal del Baix Llobregat i investigador de l’IRTA - CReSA, Carles Aranda, ha participat en la darrera Trobada de Salut Pública de 2023. 

En la seva intervenció, el biòleg ha presentat la ponència “Els mosquits vectors del nostre entorn i com controlar-los”, en la que ha explicat que els mosquits són els causants de la transmissió arreu del món de malalties com ara el paludisme o la febre groga. A casa nostra, en les darreres dècades, tornen a tenir un protagonisme creixent com a vectors causants de la transmissió de malalties per arbovirus com el dengue o el virus del Nil occodental (VNO) i per aquesta raó els esforços pel seu control han de ser cada cop més intensos.

La sessió ha comptat també amb la intervenció de la investigadora de l’IRTA-CReSA Centre de Recerca en Sanitat Animal, Lourdes Migura, que ha parlat del concepte Una Sola Salut, un plantejament integrat i unificador que procura equilibrar i optimitzar de manera sostenible la salut de les persones, els animals i els ecosistemes. Segons ha afirmat, la salut humana i la salut animal estan intrínsecament relacionades, juntament amb el medi ambient que ens envolta. Sabem que el 60% de les malalties que ens afecten als humans són d'origen zoonòtic, es transmeten dels animals a les persones.

La sessió ha estat moderada per la cap de la Unitat de Sanitat Ambiental de la Diputació de Barcelona, Pilar Serrano, i ha comptat amb la participació de la cap del Servei de Control Epidemiològic i Resposta a Alertes i Emergències de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, Anna Martínez.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte