El Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal organitza un monogràfic sobre diversitat religiosa

El dijous 12 de maig, el Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal del Baix Llobregat i amb col·laboració de la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme, ha organitzat un monogràfic sobre diversitat religiosa al que han assistit més d'una vintena de professionals del Baix Llobregat i d'altres comarques.

Aquesta sessió formativa, que realitzada en format virtual, ha estat impartida per Alba Tarroc, tècnica de Diversitat i Cooperació de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat i Agustí Iglesias, tècnic de la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.

La formació ha estat dirigida a les tècniques i tècnics de Polítiques Migratòries i Acollida de la Regió Social Metro Sud i han assistit 23 professionals del Baix Llobregat, el Garraf i l'Alt Penedès.

La petició d'aquest contingut formatiu, va sorgir de la demanda de les professionals que participen de la Xarxa d'Acollida i Inclusió del Baix Llobregat, que van sol·licitar poder ampliar els seus coneixements sobre les religions que conviuen a Catalunya.

L'objectiu de la sessió ha estat aprofundir en el coneixement de les diverses religions que conviuen al nostre territori, sobretot aquelles que estan més vinculades al fet migratori. Al llarg de la jornada es va fer una aproximació a les diverses creences i codis religiosos, per tal de poder-les entendre millor i a apropar-nos a elles fomentant la seva participació comunitària.

Aquesta acció formativa s'emmarca dins dels objectius del servei de contribuir a la formació dels i les professionals i la integració de les persones immigrades a la vida social dels municipis i de la comarca, fomentant la tolerància i cohesió social i col·laborant en la lluita contra l'exclusió social, el racisme i la xenofòbia.

Per moltes professionals, aquest monogràfic ha estat una primera aproximació a molts codis religiosos que fins ara desconeixien i  s'ha valorat molt positivament per totes les participants.

Des del Consell Comarcal continuarem treballant per garantir la integració i promoció de la diversitat religiosa de la comarca i una atenció de qualitat a les persones nouvingudes al territori, per tal d'afavorir i promoure la igualtat d'oportunitats del conjunt de la ciutadania.

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte