El Servei d'Intervenció en la Pèrdua de l'habitatge es consolida al Baix Llobregat

El dimarts 11 de juny, la Sala Municipal d’Abrera va acollir la presentació del Pla Pilot del Servei d’Intervenció en la Pèrdua de l’Habitatge (SIPH). L'acte va comptar amb les intervencions de l’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro, del conseller d’Acció Social del Consell Comarcal del Baix Llobregat, José Antonio Monteagudo, i de l’advocada del SIPH, Paula Cardona.

La trobada va comptar també amb l’assistència de diversos regidors i regidores dels municipis de l’Àrea Bàsica de la comarca, a més del conseller d’Habitatge del Consell Comarcal del Baix Llobregat, José Andrés Martin, i de bona part de l’equip tècnic dels serveis socials municipals de l’Àrea Bàsica.

Durant l'acte es va presentar la memòria del Pla Pilot del SIPH, una iniciativa nascuda l'any 2023 arran d'un estudi sobre la situació d’exclusió residencial al Baix Llobregat realitzat l'any anterior, que incloïa un diagnòstic exhaustiu de la comarca i una valoració de diverses propostes per abordar la pobresa habitacional. Finalment, es va apostar per la creació d’un servei d’intervenció específic per a la pèrdua de l’habitatge (SIPH).

Els i les ponents van exposar el recull de dades dels casos atesos durant el curs 2023-2024 en el transcurs de la Prova Pilot, detallant els resultats de les intervencions realitzades i presentant alguns casos d'èxit treballats conjuntament pel SIPH i els Serveis Socials municipals.

La rebuda positiva del servei, sumada a l'augment de situacions de risc de pèrdua de l’habitatge, ha portat a plantejar la consolidació del servei més enllà d'aquesta prova pilot, amb l'objectiu d'ampliar la seva cobertura per donar resposta òptima a les situacions de previsió de desnonaments dels municipis de l’Àrea Bàsica des d’una perspectiva de prevenció, evitant haver d'actuar en situacions d’urgència.

D'aquesta manera, es consolida al Baix Llobregat el primer Servei d'Intervenció en la Pèrdua de l'habitatge implementat amb caràcter local-comarcal de Catalunya.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte