Els agents de joventut de la comarca visiten el nou casal de joves de Sant Feliu de Llobregat

Divendres 15 de febrer, una representació notable d’agents de joventut de la comarca van visitar el nou Casal de Joves de Sant Feliu de Llobregat i el Pij Espai Jove, inaugurat recentment.
Lídia Muñoz, presidenta de l’àrea de Territori, Sostenibilitat i Activitat Econòmica i 1a tinenta d’alcaldia delegada d’Urbanisme, Habitatge, Joventut i Dones i polítiques d’igualtat, va donar la benvinguda a les persones assistents i va  presentar  el projecte.
Aquest va començar a gestar-se a l’any 2011, considerant que calia construir un nou casal que respongués a les necessitats reals de les persones joves del municipi. La materialització del projecte s’ha esdevingut a través d’un procés participatiu que va recollir les propostes de les persones joves i d’una tasca posterior d’ampliació, remodelació i modernització de les instal•lacions del casal.

El plantejament i l’activitat desenvolupada al Casal de Joves de Sant Feliu té l’objectiu d’afavorir l’autonomia de les persones joves, promoure’n hàbits saludables, millorar la convivència a l’espai públic, incentivar la participació i l’associacionisme i ampliar i diversificar l’oferta d’oci cultural.

Amb aquesta finalitat, el casal compta amb una programació variada de tallers i cursos trimestrals, mensuals i puntuals (alguns gratuïts i, d’altres, amb preus públics). Això garanteix una oferta adaptada a interessos múltiples, afavorint que l’equipament esdevingui un espai de trobada i plenament inclusiu. Entre les novetats exposades, es va  presentar l’App del Carnet Jove Local, una aplicació que permet la comunicació bidireccional i a través de la qual les persones joves de Sant Feliu de Llobregat poden opinar i fer suggeriments, consultar l’agenda d’activitats i inscriure’s als cursos, tallers, xerrades i serveis d’assessorament que els interessin, així com reservar les aules d’estudi i/o els bucs d’assaig musical, entre altres funcionalitats.

La visita va finalitzar amb el recorregut complet pel conjunt de l’espai, de la mà de l’arquitecta municipal. Amb el seu guiatge, les persones assistents van poder conèixer les tres plantes que conformen l’espai i que acullen, entre d’altres, quatre bucs d’assaig, una sala de gravació, algunes sales d’estudis, una sala polivalent, una sala d’actes i una sala d’arts plàstiques.  

Pròximament es posarà en funcionament la cafeteria del casal, connectada físicament a l’equipament, i des de la qual es treballarà estretament amb el personal del casal per tal de coordinar una programació ajustada a la línia de treball i la filosofia del servei.

 

Document/s adjunt/s: 
Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte