Els alcaldes i les alcaldesses del Baix Llobregat aproven per unanimitat la Declaració d’emergència feminista per assassinats masclistes

Els alcaldes i les alcaldesses del Baix Llobregat aproven per unanimitat la declaració d’emergència feminista per assassinats masclistesEls Alcaldes i Alcaldesses del Baix Llobregat es van reunir dijous dia 5 de març, a la seu del Consell Comarcal.

En la sessió, i a proposta de la Taula Política del Consell de les Dones del Baix Llobregat, va ser aprovada per unanimitat, la Declaració d’emergència feminista per assassinats masclistes, en la que es demana de l’ICD suport jurídic a les administracions locals en totes les acusacions populars per feminicidi en les que es personin. Tanmateix, es demana a la Generalitat de Catalunya que es personi com acusació popular en els procediments penals per feminicidi, i que no es desinhibeixi si l’ajuntament compareix, i es demana als mitjans de comunicació que facin un tractament absolutament respectuós en les seves informacions sobre els casos de feminicidi, instant a que es tinguin en compte les recomanacions aprovades per part dels organismes públics i professionals en relació amb el dret a la intimitat, la prevenció de la victimització secundària, l’estigmatització i la protecció dels menors, fugint de la intromissió gratuïta i de les especulacions innecessàries sobre els sentiments i les circumstàncies de la víctima.

A continuació es va presentar el projecte d’elaboració del Pla d’Actuació Comarcal 2020-2023. La presidenta del Consell Comarcal, Eva M. Martínez Morales, va detallar els quatre eixos estratègics al voltant dels quals girarà el Pla, “La comarca feminista, dels drets, el benestar i la qualitat de vida” com a primer eix, “L’emergència climàtica. Comarca, mobilitat i territori” el segon eix, “Economia digital, inclusiva i sostenible” conforma el tercer eix, i per finalitzar el quart eix, “Millors serveis públics i més bon govern”, i va explicar el calendari marcat per les diferents fases fins arribar a la seva aprovació, i de les dates, els temes i qui participarà en elsespais de debat dels diferents eixos.

Factors econòmics, compromís, demandes dels ajuntaments, necessitat de treballar en xarxa, innovació tecnològica, són factors que influeixen en els serveis que el Consell Comarcal presta als ajuntaments de la comarca. Un total de 68 serveis van estar presentats de la mà del gerent de l’entitat, Enric Giner Rodríguez, serveis basats principalment en programes, assessorament i suport tècnic, en teixir xarxes per enfortir la relació entre municipis, o en la realització de jornades i formació de treball adreçada al personal tècnic dels diferents ajuntaments o a usuaris/àries directes dels serveis, ciutadania o empresa.

A continuació, la consellera de Desenvolupament Econòmic, Estratègic i Agrícola, Lourdes Borrell Moreno, va presentar les actuacions que es porten a terme des de des del Consell Comarcal entorn els programes d’Ocupació i sobre la Formació Ocupacional com a palanques de canvi socioeconòmic.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte