Els premis EDURECERCA posen en valor la innovació i la recerca a la comarca
La Sala Ibèria de Sant Feliu de Llobregat va viure una jornada d’entrega de premis, Edurecerca i Innobaix-Educa, plena d’emocions. El passat dissabte 15 de juny l’entrega de premis va aplegar unes 200 persones entre estudiants, famílies i membres de les diferents administracions i entitats patrocinadores dels premis.
Als premis EDURECERCA, adreçats a l’alumnat i al professorat de batxillerat i cicles formatius dels centres del Baix Llobregat, hi han participat en la seva primera edició un total de 20 centres escolars d’arreu de la comarca. L’objectiu dels premis és incentivar i donar suport a la investigació i la recerca a través d’un reconeixement públic de la tasca realitzada en els treballs de recerca o projectes de fi de cicle. A iniciativa dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat aquesta primera edició ha comptat amb la coorganització del Consell Comarcal del Baix Llobregat i Innobaix, juntament amb la participació de la Universitat Politècnica de Catalunya i del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat.
A l’acte de lliurament dels premis hi van assistir la directora general d’Educació Secundària i Batxillerat del Departament d’Ensenyament, Teresa Pijoan, el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat, Josep M. Pérez, l’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José, el president d’Innobaix, Lluís Bahamonde i el conseller comarcal d’Educació, Jesus Blanco.
El conseller d’educació del Consell Comarcal va destacar “la importància d’impulsar la recerca, la innovació, i l’emprenedoria dins de l’escola, com aspectes fonamentals dels aprenentatges dels alumnes”, ell fou l’encarregat de lliurar el premi a la Igualtat d’Oportunitats dones-homes al treball d’Andrea Llamas i Marta Negre de l’Institut El Cairat d’Esparraguera pel treball de recerca titulat: “La Dona a l’Esparreguera de la transició (1973-1983)”. El premi del Centre d’Estudis Comarcals se'l va endur l'alumne de l’INS Creu de Saba d’Olesa, Marc Pérez, amb un treball que portava per títol "Els motius de les cases d’Olesa". Per altra banda, el premi de la Universitat Politècnica de Catalunya fou atorgat a les alumnes Emma Mirabent i Cinta Tort de l’INS Frederic Mompou pel treball titulat "La salut a les nostres rieres: macròfits i macroinvertebrats". I finalment, amb la modalitat de "repte d'empresa", el premi Agbar va ser per a Bruno García i el premi J.JUAN, per a l'Albert Puyed, ambdòs estudiants de l’Institut Marianao de Sant Boi de Llobregat.
Els premis Innobaix Educa -una iniciativa d’Innobaix i el Consell Comarcal- van rebre el suport d'un gran nombre de representants del món empresarial del Baix Llobregat. L'objectiu de la iniciativa d'Innobaix ha estat posar en marxa projectes d’emprenedoria en diferents etapes de l’escolarització obligatòria, des del primer curs d’educació primària fins a l’últim de la secundària. Els guanyadors del premis van ser el grup de 6B de l’Escola Josep Pla per “Un dia, un somriure” i pels projectes de secundaria el grup 4b IES El Palau va recollir el premi pel projecte titulat “el Rincon de Lola”.