Els Serveis Socials del Futur

La masia de Can Comas va acollir ahir la jornada Els Serveis Socials del Futur, organitzada pel Consell Comarcal amb el suport de la Secretaria d’Afers Socials i Famílies i la Diputació de Barcelona.

El President del Consell Comarcal, Josep Perpinyà, acompanyat del Director General de Protecció Social del Departament de Treball, Afers socials i Famílies, Joan Ramon Ruiz, i de la Vicepresidenta 2a i Presidenta Delegada de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó, van estar els encarregats de donar la benvinguda i van posar en valor l’aposta del Baix Llobregat per ser pioners i innovadors en serveis socials.

La jornada va estar conduïda pel conseller de Polítiques de Benestar i Desenvolupament Social del Consell Comarcal, Xavi Paz, qui va presentar les diferents intervencions emmarcades en els models i metodologies que faciliten el procés de transformació humana i digital que estem vivint.

Així doncs, la primera intervenció va anar a càrrec del Conseller de Projectes Singulars i Regidor de l’ajuntament de Sant Climent de Llobregat, José Antonio Monteagudo, qui va presentar el projecte local sobre economia col.laborativa aplicada als serveis socials.

Seguidament, Andrés Andrés de l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, va mostrar el poder de les dades com a font de coneixement que ens permet una anàlisi acurada per analitzar tendències futures amb la  presentació Identificant noves oportunitats a partir de l’anàlisi de dades.

Roger Brufau, va centrar la seva ponència en un altre eix central de la jornada, el treball col.laboratiu com una obligació a l’hora de gestionar persones i equips, amb la presentació Innovació i treball col.laboratiu a l’àrea bàsica de serveis socials del Baix Llobregat.

Era digital i gestió electrònica al sistema públic. Horitzons de col.laboració entre els sistemes de Salut i Serveis Socials, va constituir la intervenció de Sandra Delgado, de la Gestió Funcional eSalut al Departament de Salut.

La regidora de l’Àrea d’Educació i Política Social de Cornellà de Llobregat, acompanyada del president d’Einsmer, José A. Gallego van fer al·lusió a un altre eix de la jornada, la disrupció digital, amb la ponència disrupció digital i seguretat global: APPs que milloren la qualitat de vida.

I ja per finalitzar la ronda de presentacions, la coordinadora del SEAIA del Baix Llobregat, Ester Fornells, i el psiquiatra i geriatra, Josep Moya, van presentar el Servei Especialitzat d’Atenció a les Persones SEAP, com un nou enfocament de  treball: el bon tracte a les persones grans i persones en situació de fragilitat.

La jornada es va tancar amb una dinàmica col.laborativa i un tast de productes del Parc Agrari.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte