Es presenta el programa feminista a la Taula política del Consell de les Dones

Avui ha tingut lloc la Taula política del Consell de les Dones del Baix Llobregat, en la qual la presidenta Eva M. Martínez Morales, ha presentat el Programa feminista, una de les dues línies d’actuació en les que s’estructura el Programa Comarcal de Suport per un nou Impuls econòmic i social, aprovat pel Ple del Consell Comarcal el passat 22 de març.

Per aquest programa, els ajuntaments de la comarca rebran 1.017.524 € per a desenvolupar projectes que tinguin a les dones com a col·lectiu diana, podent presentar, fins al 31 de desembre de 2021, accions que estiguin alineades amb el Pacte per un nou impuls social i econòmic del Baix Llobregat, i amb el IV Pla Transversal de Polítiques Feministes del Baix Llobregat.

En la seva intervenció la presidenta, ha posat l’accent en el fet que el Baix Llobregat som una comarca que es va declarar feminista, i que cal buscar mecanismes per dotar de recursos les polítiques per aconseguir la igualtat al territori.

A continuació, la consellera de Feminismes, Gent Gran i Diversitat Sexual i de Gènere, Vicky Castellanos Núñez, ha presentat la campanya “Construint Espais Feministes”, una campanya de suport a les activitats municipals de conscienciació i sensibilització feminista i contra la violència masclista.

Seguidament la consellera ha donat a conèixer dues jornades que es realitzaran al mes de maig, en commemoració amb el Dia Internacional de la Salut de les Dones. D’una banda, la Conferència Dra. Carme Valls sobre el seu darrer llibre "Mujeres invisibles para la medicina", que tindrà lloc el dimecres 12 de maig a les 17 h i serà en format en línia. I de l’altre la Jornada sobre cures, que es realitzarà a l’Espai Baronda d’Esplugues de Llobregat, el dimecres 26 de maig i serà un acte híbrid.

Així mateix, la consellera ha informat de l’Acte presencial de presentació de la novel·la guanyadora de la 10a edició del Premi Literari Delta, que tindrà lloc el dilluns 26 d’abril, a l’amfiteatre del Parc Torreblanca, i en el que es presentarà l'11a edició del Premi, que en aquesta ocasió estarà  coorganitzada per l'Ajuntament de Sant Just Desvern i el Consell Comarcal.

Per finalitzar la trobada, la consellera ha posat a disposició de les regidores assistents, informació de dues accions portades a terme en la Comissió de Violència Masclista, una és el protocol marc de dol en cas de feminicidi a la comarca del Baix Llobregat, una eina molt útil, creada pensant en els nostres ajuntaments, perquè l’adaptin i la facin seva, i l’altre, el projecte pilot d’Acompanyament de proximitat i comunitari a dones, pels municipis de menys de 20.000 habitants del Baix Llobregat. I ha recordat que a la tardor de 2022, està previst realitzar el 6è congrés de les Dones del Baix Llobregat.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte