Es presenta l’Estudi de millora del transport públic per carretera del Baix Llobregat

El dimarts 23 de novembre ha tingut lloc una nova sessió del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Baix Llobregat.

La trobada, que ha estat conduïda per la presidenta, Eva Martínez Morales, ha comptat amb la presentació de l’Estudi de millora del transport públic per carretera del Baix Llobregat, un estudi impulsat des de la conselleria de Mobilitat, i coordinat entre el Consell Comarcal, el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, per analitzar les possibles millores de serveis de transport públic col·lectiu d’autobusos a la comarca.

La consellera de Mobilitat, Laia Flotats Bastardos, ha presentat l’Estudi que dona resposta a les peticions que s’han fet a través d’enquestes i entrevistes, als 30 municipis de la comarca, i que ha tingut en consideració també, el contingut de dues mocions aprovades a dos municipis del Baix Llobregat, Pallejà i Corbera de Llobregat.

El resultat han estat 23 propostes de millora del servei, que inclou tant una modificació de les línies o les parades, com la creació de nous serveis o millores en la infraestructura. Aquestes propostes milloraran la cobertura territorial, amb noves connexions interurbanes, amb els centres de salut de referència, i noves propostes de serveis de transport a la demanda; també milloraran la cobertura temporal-horària, especialment en dies festius; i suposaran una millora de la intermodalitat, a través de la coordinació amb altres serveis interurbans i noves connexions amb estacions de ferrocarril o Parc & Ride.

La presentació de l’Estudi ha comptat també amb la participació de la direcció General de Transport Públic i Mobilitat, que ha presentat la part de l’estudi que correspon al Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat, i dels Serveis de Gestió i Administració del transport de l’AMB, que ha presentat la seva part.

Així mateix, la sessió també ha comptat amb la presentació de la Guia de clàusules socials del Baix Llobregat, una eina que recull els mecanismes i possibilitats que des de la contractació pública existeixen per potenciar l’adjudicació de contractes públics a entitats i empreses d’economia social.

Un instrument adreçat al personal tècnic que participa en la redacció dels plecs i processos de contractació, tinguin o no forma jurídica; als càrrecs públics i persones amb capacitat de decisió política; i a les entitats on treballen persones gestores i professionals de l’economia social.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte