Estratègia Territorial pel Baix Llobregat per al desenvolupament econòmic inclusiu i sostenible

El Ple del Consell Econòmic i Social del Baix Llobregat, va aprovar el passat 11 de març l’Estratègia territorial pel desenvolupament econòmic inclusiu i sostenible del territori.

La sessió va estar presidida pel president del Consell Comarcal, Josep Perpinyà, els vicepresidents, Xavier Fonollosa i Jordi Gil, i el conseller de Desenvolupament Econòmic, José Àngel Carcelén, i va comptar amb la presència del secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, de la Generalitat de Catalunya, en Josep Ginesta.

La sessió es va iniciar amb una breu explicació, per part de l’Observatori Comarcal, de la situació del mercat de treball de la comarca del Baix Llobregat, i l’evolució dels principals indicadors socioeconòmics.

Seguidament es van exposar les principals línies d’actuació desenvolupades en el mandat 2015-2019 en l’àmbit de la promoció econòmica i l’ocupació. En aquesta legislatura el Consell Comarcal ha gestionat una subvenció total de 7,6 milions d’euros, portant a terme programes d’orientació, formació i inserció amb la participació dels ajuntaments de menys de 25.000 habitants, i programes comarcals amb la participació d’ajuntaments de més de 25.000 habitants, subvencionats per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

I per finalitzar es va presentar el document d’Estratègia territorial del Baix Llobregat per al desenvolupament econòmic inclusiu i sostenible, resultat d’un llarg procés de consens i de treball conjunt entre totes les entitats que formen part del Consell Econòmic i Social del Baix Llobregat, i que té com a principal objectiu establir un marc de coordinació i governança, entre els principals agents del territori, de les estratègies de desenvolupament econòmic local inclusives i sostenibles, en base a les necessitats detectades, per donar resposta amb un desplegament de polítiques actives d’ocupació i de promoció econòmica, que vetllin i avancin per assolir la plena igualtat entre la ciutadania de la comarca.

En la seva intervenció, Josep Ginesta, va parlar del desplegament de la llei, que tenen previst posar en marxa a partir de l’any vinent. Va destacar que la forma de relació que tindrà aquesta estratègia amb el SOC, serà a través d’acords marc, amb els que es definiran els trets generals de com es desplegarà, i contractes programa amb cada espai o entitat per definir quina part del tot s’utilitzarà. També va posar en valor l’objectiu de plurianualitzar el finançament, per acabar amb una de les grans mancances que pateixen les polítiques actives d’ocupació actualment, el curt termini.

El conseller de Desenvolupament Econòmic, José Ángel Carcelén, va destacar que el gran repte que tenim al Baix Llobregat és millorar la qualitat de l'ocupació, i va posar de relleu que la voluntat de la comarca és tenir una ciutadania amb un fort nivell de formació i que ens calen instruments eficients per aconseguir-ho.

Per finalitzar, Josep Perpinyà va agrair la feina feta, així com la implicació i el compromís de totes les entitats que conformen el Consell Econòmic i Social del Baix Llobregat.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte