Final de curs dels tallers d'ocupació que depenen del Consell Comarcal del Baix LLobregat
El proppassat divendres 15 de gener es va celebrar, a les instal·lacions del taller d'ocupació a la seu del Consell Comarcal a Sant Feliu de Llobregat, la clausura del taller d'ocupació comarcal - Baix Llobregat 2009. En aquest taller hi han participat un total de 32 persones en situació d'atur vingudes d'arreu de la comarca.
En el Taller Comarcal s'han dut a terme formacions relatives a: Restauració i manteniment d'espais urbans; instal·lacions de lampisteria i electricitat; atenció geriàtrica i atenció a les persones amb discapacitat. La formació per a cadascuna d'aquestes especialitzacions ha comptat amb una formació teòrica i una de pràctica. La col·laboració amb les entitats de la comarca que treballen amb col·lectius d'assistència geriàtrica i a la discapacitat ha sigut fonamental per possibilitar que els/les alumnes portessin a la pràctica els coneixements apresos de forma teòrica. Pel que fa als alumnes formats en restauració i en instal·lació de lampisteria i electricitat han dut a terme gran part de les seves pràctiques restaurant l'edifici històric de Torreblanca. Aquest edifici de construcció tradicional, de principis del segle XX, i de caràcter agrícola industrial es trobava en unes condicions de conservació força precàries, ara en canvi gaudeix d'un aspecte renovat i rehabilitat.
Per a la clausura del taller han estat invitats representants de les entitats col·laboradores que juntament amb el personal directiu del taller i la Presidenta del Consell Comarcal, Rosa Boladeras, han lliurat a cadascun dels i les alumnes una certificat de participació i aprofitament del taller.
Per altra banda, el dimarts 12 de gener, el Consell Comarcal en col·laboració amb els ajuntaments d'Abrera, Esparreguera i Olesa de Montserrat també havien realitzat la clausura del taller d'ocupació Zona Nord 2009. Un total de 40 persones s'han beneficiat d'aquests tallers que són programes públics d'ocupació que tenen com a finalitat donar formació i treball a persones en atur, mentre participen en un projecte d'utilitat pública o d'interès general i facilitant la seva incorporació al mercat laboral. La formació i la qualificació en aquest cas ha girat entorn de les especialitzacions en: Manteniment d'interior d'edificis; cuina; assistent personal per a l'autonomia; jardineria i treballador forestal. La seu del taller es trobava a la Fundació Escola Municipal d'Arts i Oficis d'Olesa de Montserrat, la qual també s'ha vist beneficiada ja que s'ha aprofitat per restaurar-li la façana per part dels alumnes del taller de restauració i manteniment d'edificis.