Finalitza el procés participatiu per elaborar la diagnosi del Pla Estratègic de Gent Gran del Baix Llobregat

Ahir va tenir lloc la darrera sessió participativa per a elaborar la diagnosi del futur Pla Estratègic de Gent Gran del Baix Llobregat, procés que es va posar en marxa gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, i que ens ha permès disposar d’una diagnosi completa de la situació de les persones grans de la comarca.

En un acte que va estar presidit per la consellera de Feminisme, Gent Gran i Diversitat Sexual i de Gènere, Vicky Castellanos Núñez, la Diputació de Barcelona i la consultoria DCAS, van presentar els primers resultats d'aquest projecte d’envelliment actiu dissenyat des de la perspectiva del cicle de vida, per promoure la participació de les persones grans.

En la seva intervenció, la consellera de Gent Gran, va destacar la importància de planificar i promoure polítiques dirigides a les persones grans més enllà de les merament assistencials, de dependència o de serveis social. “La gran majoria de les persones grans no tenen cap mena de dependència, però sí necessitats específiques a les quals hem de donar resposta” va assenyalar.

La idea d’aquest pla, neix de la necessitat que es promoguin polítiques dirigides a les persones grans des de totes les administracions, en l'àmbit estatal i sobretot autonòmic, ja que fa sis anys que des del Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat, es reclama l'elaboració d’una Llei de Gent Gran en Catalunya, llei que entre d’altres, col·locaria les persones grans i les seves necessitats en l’agenda política.

El procés d’elaboració, que es va iniciar amb una consulta als delegats i delegades del Consell Consultiu de la Gent Gran, va continuar amb una recopilació de dades i informació de diferents fonts, com són enquestes a referents municipals, i una consulta a professionals, agents clau i representants polítics de la comarca.

Una vegada es presenti la diagnosi definitiva, es posarà en marxa la segona fase del pla, que comprendrà les propostes d’acció, i que finalitzarà amb la seva aprovació al plenari del Consell Comarcal i la seva posada a disposició als ajuntaments de la comarca.

La presidenta del Consell Comarcal, Eva M. Martínez Morales, va finalitzar l’acte posant en valor el Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat, que fa més de vint-i-cinc anys que treballa per abordar les principals problemàtiques no només de les persones grans, sinó de tota la població del Baix Llobregat.

A l’acte va assistir la presidenta de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret Sabidó.

 

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte