Finalitza la formació de prevenció de drogodependències en adolescents i joves adreçada a professionals del Baix Llobregat

Els dimecres 15 i 22 de març ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal la formació de capacitació tècnica en matèria de prevenció de drogodependències en adolescents i joves, en la qual han participat prop d’una trentena de persones de tota la comarca, totes elles professionals de diferents àmbits que tenen relació directa o indirectament amb adolescents i joves.

La formació està subvencionada per la Diputació de Barcelona dins del seu catàleg de serveis, que és un instrument que serveix per desplegar la política de cooperació amb els governs locals de la província. Ha anat a càrrec de l’Associació Promoció i Desenvolupament Social (PDS), una entitat que treballa en els sectors de la promoció de la salut i el benestar social, gestiona serveis de prevenció de conductes addictives en diferents territoris i elabora materials i programes per treballar l’abús de drogues, l’addicció a les pantalles, el VIH/sida, els accidents de trànsit o l’educació en valors.

En les sessions s’han tractat temes com els patrons i motius de consum en l'adolescència, els indicadors de consum, les afectacions a nivell cognitiu emocional i conductual, les pautes d’intervenció i la importància del treball en xarxa en la prevenció i abordatge del consum de substàncies, entre d’altres.

També es va dur a terme una part final més pràctica i oberta, centrada a conèixer recursos concrets per treballar la prevenció i l’abordatge del consum de drogues en el col·lectiu de joves i en compartir inquietuds o dubtes de les persones participants en relació amb la temàtica.

Aquest tipus de formacions constitueixen un recurs més que es posa a l’abast del personal tècnic municipal de la comarca des del Servei Comarcal de Joventut, que gestiona la sol·licitud i l’organització de la formació. Així, es contribueix a fer que els i les professionals del territori puguin accedir a formació específica i actualitzada en àmbits d’interès en relació amb el col·lectiu jove, amb l’objectiu que els ajudi en la seva pràctica diària i reverteixi també en la qualitat de l’atenció que es dona a les persones joves des dels diferents recursos i serveis municipals.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte