Finalitzades les obres de restauració de la Cripta de Gaudí de la Colònia Güell

El passat dilluns 2 de març es va realitzar una visita institucional per conèixer les dues obres de restauració i condicionament, que el Consorci de la Colònia Güell, ha executat durant el darrer trimestre de 2019, i que van finalitzar a finals del mes de desembre passat.

La visita ha comptat amb l’assistència de la Sra. Eva M. Martínez, presidenta del Consorci de la Colònia Güell i del Consell Comarcal del Baix Llobregat, on també han participat representants polítics i tècnics de les diferents administracions que conformen el consorci, com són l’Institut Català del Sòl, la Diputació de Barcelona, l’ajuntament de Santa Coloma de Cervelló i el Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Les dues actuacions han permès la restauració i substitució d’uns vitralls del temple per una banda, i el condicionament de l’entorn nord i nord-oest de l’edifici per l’altra.

En una de les obres realitzades s’ha restaurat un dels vitralls de la Cripta, concretament el finestral 01, que havia quedat pendent en la intervenció realitzada a finals dels anys 60, quan es van pintar la resta de les “margarites” dels finestrals. A més, també s’han substituït els vitralls de la Capella del Sant Crist, que tenien vidres blancs, per nous vidres esmaltats. Aquests treballs de recuperació i substitució permeten unificar tots els vitralls existents al temple de la Cripta. Aquesta primera obra ha tingut un cost total de 45.365,59 euros.

La segona obra realitzada permetrà donar un nou ús a l’entorn nord i nord-oest de la Cripta, que estarà obert al servei dels visitants al monument. Aquesta obra ha permès posar en relleu els materials i peces de pedra treballades que no es van arribar a utilitzar durant les obres de construcció de la Cripta, donat que Gaudí va abandonar el projecte a l’any 1914 deixant inacabada la construcció de l’Església. I, a més, també s’han recuperat les restes dels basaments del taller de Gaudí. La seva exposició té un objectiu pedagògic i cultural important, per tal de revaloritzar l’obra de cara a les persones visitants, a més de poder gaudir d’un nou espai visitable de l’entorn de la Cripta.

El cost d’aquesta segona obra ha estat d’un total de 92.979,06 euros i s'ha cobert en la seva totalitat gràcies a una subvenció, per a despeses d’inversió, concedida per la Diputació de Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte