Finalitzen les visites als serveis de joventut dels municipis del Baix Llobregat

El Conseller de Joventut i Política Territorial, Miquel Comino i l’equip de professionals del Servei de Joventut del Consell Comarcal, han visitat els 30 municipis de la Comarca amb l’objectiu de conèixer quines són les polítiques de joventut que es realitzen als municipis. És a dir, què es fa, qui ho fa i amb quins recursos es duen a terme les actuacions dirigides als i les joves de tota la comarca, per tal de delimitar prioritats d’acció per al disseny i desenvolupament del Pla Comarcal de Joventut 2020-2023 (PCJ) i de l’Oficina Jove d’Emancipació del Baix Llobregat, el més real i integral possible i que s’adapti a les particularitats i peculiaritats de la comarca.

Per aconseguir-ho, a cada visita s’ha realitzat una entrevista als agents de joventut referents de cada municipis, tant polítics/ques com tècnics/ques, per apropar-se a la situació real en matèria de polítiques de joventut.  S’ha concretat quins municipis disposen de Servei d’informació, orientació i assessorament juvenil, de quins equipaments disposen i quins són els serveis que actualment ofereixen. S’han detectat les necessitats percebudes i identificades per part dels diferents agents de joventut, s’ha conegut en profunditat l’estructura organitzativa, les i els professionals que treballen en aquest àmbit, etc.

El PCJ s’utilitza com una eina real de planificació estratègica. Es tracta d’una planificació plurianual que ha de donar una resposta clara a l’avaluació de les necessitats dels municipis de la comarca en matèria de joventut i ha d’actuar d’acord amb els principis de participació, interdepartamentalitat i interinstitucionalitat.
Aquest diagnòstic permet posar en ordre les idees clau sorgides i establir les prioritats de treball per al Servei Comarcal Joventut.

En aquestes trobades als municipis també s’ha exposat als diversos agents de joventut, la proposta de la Generalitat de Catalunya de la materialització de l’objectiu que assenyalen tant la Llei de Polítiques de Joventut, com el Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2010-2020: La creació i desplegament de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ), amb la finalitat de facilitar la realització del projecte de vida de les persones joves atenent la diversitat de formes i models de vida, millorant la taxa d’emancipació juvenil. Per tant, la materialització de l’Oficina Jove d’emancipació del Baix Llobregat.

 

Imatges addicionals: 
Castelldefels

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte