Greus afectacions als municipis del Baix Llobregat i al Parc Agrari pels episodis de pluja de la setmana passada

En una reunió celebrada telemàticament aquest matí, els alcaldes i les alcaldesses dels municipis de menys de 20.000 habitants de la comarca han posat en comú els danys causats per les pluges dels dies 21 i 22 d'abril en els seus municipis.

Les primeres valoracions dels danys ocasionats són molt quantioses, i davant la impossibilitat de fer front per part dels ajuntaments, s'ha acordat apel·lar de nou als organismes competents per a la tramitació de les subvencions necessàries que ajudin al retorn a la normalitat.

Esllavissades, caigudes de murs i afectacions a carreteres, carrers i pistes forestals 

Pocs mesos després que l'episodi meteorològic de fortes ventades i pluges intenses conegut amb el nom de Glòria, produís conseqüències greus, fins i tot, en molts indrets del territori, devastadores, un nou temporal de fortes pluges ha tornat a colpejar la comarca, provocant en alguns municipis majors danys materials que els ocasionats per la tempesta patida el mes de gener.

És per aquest motiu, que des del Consell Comarcal, tal com es va sol.licitar amb la tempesta Glòria, s'ha demanat a les alcaldies afectades, una relació dels danys ocasionats i una valoració econòmica d'aquests, amb l'objectiu de reclamar a les institucions competents, una línia d'ajuts per pal·liar els costos que, difícilment, podran suportar les economies locals, tan afectades per la crisi sanitària i aquests episodis meteorològics.

De les informacions rebudes dels municipis es destaquen nombroses afectacions a carreteres, carrers, camins i a l'espai públic en general, així com incidències amb els sistemes de recollida d'aigües pluvials a causa del volum i la força de l'aigua.

El Consell Comarcal i els ajuntaments demanem que s'agilitzin els ajuts

Pel que fa a les gestions realitzades pel Consell Comarcal davant la Generalitat, la Delegació del Govern de l'Estat i la Diputació de Barcelona, en tenim constància de què estan a punt de resoldre's els ajuts de la primera petició, però plou sobre mullat, i ara la situació ha arribat molt més enllà del que seria possible sostenir, ja que els danys de les recents pluges han estat molt nombrosos.

Sense anar més lluny, a Corbera de Llobregat, la matinada del dimecres una esllavissada ha afectat un aparcament públic, diversos vehicles i habitatges.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte