Guia per a l'avaluació municipal de plans integrats de gestió dels mosquits urbans

La Diputació de Barcelona, en el marc del conveni de col·laboració entre el Servei de Salut Pública i el Consell Comarcal del Baix Llobregat, publica la “Guia per a l’avaluació municipal de plans integrats de gestió dels mosquits urbans”, document que realitza una síntesi descriptiva de les tècniques, les actituds, els recursos i els mètodes posats en marxa al Servei de Control de mosquits del Baix Llobregat, i que té com a objectiu donar suport als ajuntaments quant a les competències pròpies i obligatòries, ja que per llei són responsables de mantenir el control de plagues ambientals.

La guia és també el resultat de l’esforç de recerca i desenvolupament dut a terme sobre el mosquit tigre, i l’intercanvi d’informació amb altres entitats, nacionals i estrangeres, d’àmbit científic i tècnic, i molt especialment la resta de Serveis de Control de Mosquits d’altres territoris.

El Servei de Control de Mosquits és un servei ofert pel Consell Comarcal del Baix Llobregat amb la finalitat de controlar les poblacions de mosquits picadors. La raó primera per la qual es du a terme aquest control ha estat el de la preservació de la qualitat de vida d’habitants i visitants de la comarca. Actualment, però, amb l’emergència de malalties transmeses per mosquits, prenen un paper rellevant com als seus vectors. Per tot plegat, el Servei de Control de Mosquits forma part de programes de vigilància de malalties transmeses per insectes picadors, tenint com a objectiu el control de les poblacions de mosquits en aquests casos.

El Servei aplica el concepte de lluita integrada, és a dir de l’aplicació eficaç de mètodes químics, biològics i culturals amb un respecte màxim pel medi ambient. Així,s’han eliminat pràcticament els tractaments adulticides, en favor dels tractaments biològics larvicides que permeten ser molt més selectius i aplicar biocides només en aquelles aigües on es trobin concentrades les larves, i no a l’aire on es distribueixen els adults de forma més amplia i aleatòria.

La creació d’aquest servei es remunta al 1983 i en l'actualitat proporciona serveis regulars a 27 entitats de Barcelona: 24 municipis a la comarca del Baix Llobregat, el de l’Hospitalet de Llobregat al Barcelonès, i també AENA pel que fa a l’Aeroport de Barcelona-El Prat, i una part del Port Autònom de Barcelona, servint així a més d’un milió de persones residents sobre un territori de més de 425 km².

Enllaç al document

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte