II Jornada de bones pràctiques de l’economia social en l’àmbit agroalimentari

El nostre territori té terres de conreu sense treballar i un ecosistema d’iniciatives d’economia social, solidària i cooperativa en creixement. En aquestes terres, és possible generar nous projectes creadors d’ocupació per a les persones des de l’economia social? Com accedir a les terres?  Quines bones pràctiques podem replicar?

L’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat i l’Ajuntament del Prat de Llobregat organitzen la II Jornada de bones pràctiques de l’economia social en l’àmbit agroalimentari, sota el lema Tornar a treballar el camp. La jornada tindrà lloc el proper dimarts, 29 de maig, al Centre de Promoció Econòmica del municipi (C/Les Moreres, 48).

Aquesta jornada vol fer confluir la necessitat de renovar el treball al camp, la desocupació de moltes persones i l’interès de l’Economia Social i Solidària per recuperar conreus i fer-los econòmicament sostenibles.
Representants d’entitats de l’economia social, experts i impulsors de projectes d’agricultura sostenible d’arreu de Catalunya i França compartiran experiències.

En acabar, es farà una demostració d’agricultura regenerativa, amb què es reposen els nutrients i l’aigua del sòl perquè torni ser fèrtil. També s’explicaran experiències com els bancs de terres, amb què es creen registres de propietaris de terrenys per cedir-los o llogar-los i evitar-ne l’abandonament. El conreu dels terrenys minimitza el risc d’incendi o de degradació ambiental.

L’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat és una iniciativa promoguda pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i sorgida a partir de l’aliança de diversos actors públics i privats de l’economia social del territori, amb l’objectiu de donar a conèixer i impulsar l’economia social, el tercer sector i les cooperatives, un model d'economia transformadora que dóna resposta a la necessitat del territori, genera riquesa i ocupació estable i de qualitat.

 

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte