Increment de finançament per al Servei d'Informació i Atenció a les Dones del Baix Llobregat

La Consellera de Feminismes, Gent gran i Diversitat Sexual i de Gènere, Vicky Castellanos Núñez, i la Presidenta de l'ICD, Laura Martínez Portell, s'han reunit per tal d'intercanviar informació relativa a les línies estratègiques en matèria d'igualtat de dones, i en especial, per tractar el Contracte Programa 2021-2024 adreçat a finançar els Serveis d'informació i Assessorament de dones, SIAD. En aquesta línia l'ICD incrementa el finançament dels SIAD's per a l'any 2020 amb fons provinents del Pacte d'Estat contra la violència masclista.

El SIAD del Baix Llobregat, atén a les dones dels 15 municipis de menys de 20.000 habitants i ofereix:

  • Atenció psicològica: Consisteix en una atenció presencial a les dones que presenten situacions de necessitat o crisi derivades de la seva condició de dona, i especialment, a les dones víctimes de qualsevol tipus de violència. Aquesta atenció psicològica l'ofereix una psicòloga especialitzada en gènere i violències masclistes, de forma confidencial i sense cost.
  • Assessorament jurídic: Consisteix en una atenció presencial de qualsevol dona que tingui una consulta en matèria d'igualtat d'oportunitats i/o que necessitin assessorament sobre qualsevol circumstància de les situacions específiques que afecten a les dones, tant en l'àmbit administratiu, civil o penal: separacions i/o divorcis, incompliment de sentència, custòdia de fills o filles, processos penals per violència de gènere, entre d'altres. Aquest assessorament jurídic l'ofereix una advocada de forma confidencial i sense cost

A l'any 2019, el SIAD comarcal ha atès a 231 dones i s'han realitzat 1.031 atencions. No obstant, els dos darrers mesos de l'any 2019 es va incrementar la demanda del servei de manera substancial, i en els propers mesos es treballarà per configurar el servei i realitzar un increment del 40% de les hores per atendre la totalitat de les demandes.

Cal incidir en que el 30 % de les atencions efectuades han estat a causa de la violència masclista, i en aquesta línia s'han impulsat diferents eines per tal de lluitar contra aquesta xacra social, com són: la guia per a dones víctimes de maltractaments, la guia per a pares i mares de filles víctimes de maltractaments i el Protocol marc per a la prevenció de violències sexuals en entorns d'oci. Des de la Comissió de violència del Baix Llobregat que integra els cossos de seguretat, ajuntaments, SIE, SIAD's, referents d'ocupació, etc... es realitza un seguiment acurat dels diferents aspectes d'aquest àmbit.

En aquesta trobada el Consell Comarcal del Baix Llobregat ha ofert la seva col·laboració i aportació metodologia del SIAD en la nova configuració del Contracte Programa 2021-2024. La comarca ha liderat cinc congressos de dones des de l'any 2002 fins a l'actualitat, ha desenvolupat quatre Plans Transversals de polítiques de dones, i va crear el primer Consell de Dones comarcal a l'any 2017, que ha impulsat des de les hores un gran nombre d'actuacions i projectes  d'àmbit econòmic i social, amb la participació dels ajuntaments de la comarca, els sindicats UGT i CCOO Baix Llobregat, Pimec i AEBALL, la Diputació de Barcelona i l'ICD.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte